קליגמן ומפשעות

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

15/03/2015 | 12:52 | מאת: איילה

קבלתי לפני שלושה שבועות קליגמן,הדרוקינון 5% טריטינון 0.05% והדרוקורטיזון 1% אני משתמשת בזה לפנים ויש התקלפות וצריבה באזור הסנטר והמצח. אני שואלת לגבי קו המחשוף אם בטיחותי לשימוש ויעיל? האם בין הרגליים-מפשעות אפשר להשתמש ויעיל? הפיגמנטציה בין הירכיים אצלי מאוד כהה ונוראית. מה יכול לעזור להבהיר את המקום?

שלום איילה התקלפות וצריבה אינם חלק מהטפול בקליגמן. זוהי תופעת לואי. אולי רכוז החומצה הרתינואית בתערובת גבוה מדי , אולי היא אלרגית למרכיב כלשהו בתערובת. לבי הפיגמנטציה במפשעות יכולה להיות על רקע דלקת כרונית (פטריות או שפשפת).כדאי להבדק אצל רופא עור.

16/03/2015 | 10:34 | מאת: איילה

לאחר מספר רופאיעור לאף אחד מהם אין מענה לטיפול במפשעות שלי, הכתמים כהים מאוד כולל שפת הנרתיק ובמיוחד בין הירכיים, מה אני יכולה לעשות כדי להבהיר את המקום?

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור