היפרפיגמנטציה פוסט דלקתית לאחר הסרת שיער בIPL

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/03/2015 | 00:21 | מאת: ארז

שלום דוקטור, לפני כחודש מצאתי כי קיימות אצלי ננקודות כהות בישבן לאחר טיפול הסרת שיער בIPL, כעת לאחר בדיקת שני רופאים מתברר כי מדובר בפיגמנטציה שלדבריהם אמורה להעלם מעצמה בחודשים הקרובים. מסיבות אישיות אני מעוניין לטפל במקרה כמה שיותר מוקדם, אשמח לשמוע ממך לגבי טיפולים אפשריים. הבנתי כי תכשירים מסויימים יכולים לסייע, אילו? האם פיליג יכול לפתור את הבעיה? ואם כן איזה סוג? תודה רבה.

טפול בקרן אור מרוכזת (IPL) עלול לגרום לפיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). ניתן לטפל בחומרי הבהרה על בסיס הידרוקינון (אזומד או התערובת של קליגמן).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור