פורום פיגמנטציה - כתמי עור

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - רפואת עור - דרמטולוגיה
כתמים על פני העור מהווים בעיה שכיחה, בעיקר בנשים, וגורמים להפרעה אסתטית קשה. היות וישנם סוגים שונים של כתמים, חשוב מאוד הן אבחון הבעיה והן זיהוי הגורמים המחמירים. הגישה הטיפולית כיום הינה, מצד אחד זיהוי הגורמים לכתמים (וניסיון להימנע מהם) ומצד שני טיפול בפיגמנטציה הקיימת. קיימים היום טיפולים רבים ושונים לכל סוגי הכתמים על פני העור: מחומרים שונים המפריעים לייצור המלנין (הפיגמנט החום בעור) או חומרים המפרקים מלנין יחד עם הגנה משמש, עד מכשור מתקדם היכול להועיל בפרוק וסילוק הפיגמנט. למרות שברוב המקרים המאובחנים ומטופלים בצורה נכונה ניתן לטפל בקלות יחסית וביעילות רבה, לעיתים אנו נתקלים במקרים קשים ועמידים לטיפול. במקרים אלו יש לעיתים צורך בשילוב של טיפולים שונים וביצירתיות למציאת הטיפול הפרטני המתאים. פורום זה נועד לתת מענה לשאלות לגבי כתמים על פני העור באבחון ובמתן מידע ולגבי גישות טיפוליות. לכניסה לפורום לחצו כאן.
993 הודעות
964 תשובות מומחה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור

30/09/2019 | 14:54 | מאת: Tom

בחודשיים האחרונים סבלתי מהתפרצות של אקנה במצח. כעט נותרתי עם כתמים שחורים/חומים. שאלתי היא האם ניתן להחזיר את העור למצבו הקודם וכיצד נתן להבחין עם מדובר בעצם שטחי או עמוק . תודה .

מדובר בפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית (שלאחר דלקת). ההמלצה הינה להגנה משמש ושמוש בחומר הבהרה (בדרך כלל על בסיס הידרוקינון). כדאי לטפל בצורה יעילה כנגד האקנה כדי למנוע נגעים דלקתיים העלולים להותיר פיגמנטציות כאלו.

05/10/2019 | 21:26 | מאת: אור

דר ורנר האם אותם כתמים הם קבועים או שאם הזמן הם יעלמו לחלוטין. ולפי דעתך המקצועית אזמוד יותר יעיל רטנול ( וויטמין a).

עם הזמן הכתמים יעלמו או ישתפרו מאוד (כמובן צריך לדאוג לטפול מתאים באקנה כדי שלא יהיו יותר נגעים מודלקים המשאירים פיגמנטציות, להגן כראוי משמש ולטפל בחומר ההבהרה). ודאי שהידרוקינון (אזומד) יעיל יותר מרטינול

18/09/2019 | 05:30 | מאת: ש׳

שלום, יש לי כתמים מעל השפתיים שכנראה נגרמים מהסרת שפם עם חוט. אלו כתמים שהיו לי עוד מילדותי, לפני ההריונות. אני לא צורכת גלולות ועורי שחום ונוטה לכתמים. כדי להמנע מהסרת שיער בחוט, אני שוקלת הסרת שיער בלייזר. האם הסרת שיער בלייזר יכולה לגרום לכתמים מדלקת והאם ניתן למנוע את זה במהלך הטיפול על ידי שימוש בקרמים של הבהרה? מהם השלבים שעליי לנקוט כדי למזער את הסיכון להיווצרות כתמים מהלייזר, ולהגדיל את הסיכוי להעלמות הכתמים הקיימים? תודה רבה מראש

בכהי עור יש סכון מוגבר להוצרות כתמים לאחר דלקת, כולל לאחר טפולי לייזר. שמוש בקרם הבהרה מיד לאחר טפול כזה עשוי לעזור. כדאי לבצע טפולי לייזר בכהי עור בזהירות, להתחיל בעוצמה נמוכה ורצוי לנסות קודם על אזור קטן.

14/09/2019 | 12:22 | מאת: רותם

היי, היו לי 2 פצעים כתוצאה מהסרת שערה שגדלה באזור והוצאתי אותה טיפלתי בקרם החלמה של אוון ואכן הפצע עבר אך נשארו סימנים אדומים אשמח לדעת האם בחלוף הזמן הם יקבלו את הצבע של האור או שיש דרך לזרז את זה(בתמונה יש עליהם את הקרם אז הם קצת יותר בהירים אבל הם כהים יותר בדרך כלל..)

הכתם האדום שנותר במקום לאחר דלקת בדרך כלל יתבהר מאחר וכלי הדם שהתרחבו בעת התהליך הדלקתי נוטים להתכוץ תוך מספר שבועות עד מספר חודשים. אם הנגע מורם (לא שטוח), יתכן ומדובר בצלקת ואז כדאי לשקול טפולים נוספים.

12/09/2019 | 20:21 | מאת: ד'

שלום יש לי פיגמנטציה בשתי הלחיים (כתמים בולטים וגדולים) שהתחילו בהדרגה לפני 16 שנים ובשתי הריונות. בעבר ניסיתי לטפל בעזרת משחות שרופא עור רקח לי , אך מאחר שהקילופים בעור היו לא אסטטיים כלל וכן גם הפנים נעשו אדומות ממש הפסקתי את הטיפול. יש לציין שצבע העור שלי שחום השבוע שוב התחלתי טיפול עם משחה נוספת שרופא עור רקח. השאלות שלי הן; האם לאחר תקופה כה ארוכה של פיגמנטציה הפנים בכלל יש אפשרות לשיפור או שינו במצב הכתמים בפנים? אם כן, תוך כמה זמן אני אראה שינוי או שיפור בגוון הכתמים? האם כדאי לשלב טיפול אצל קוסמטיקאית? או שזה לא מומלץ כאשר מטפלים עם משחה. תודה רבה

יש לאבחן מה הבעיה. האם מלזמה או פיגמנטציה אחרת. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון , הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. וודאי שניתןלטפל גם אחרי שנים של תפרחת.

01/09/2019 | 07:07 | מאת: יפית

שלום רב, אני בשנות הארבעים לחיי, בעלת עור כהה, ויש לי כתמים בפנים שמאוד מציקים לי. 1) הכתמים העיקריים והגדולים מופיעים על הלחיים בגובה מרכז האף ולשני צדדיו. אלו הופיעו והתכהו בכל הריון והריון וגורמים לפנים להראות כאילו הם נפולות. 2) כתמים אחרים יש לי מעל השפה העליונה, ככל הנראה מהסרת שפם בחוט. אני רוצה לציין שהעור שלי מפתח כהות גם לאחר שיש לי פצעון. האם תוכל להנחות אותי מהם השיטות היעילות לכהי עור, שמפתחים כתם אפילו מפצע, עבור שני סוגי הכתמים שציינתי לעיל?

01/09/2019 | 07:28 | מאת: בהמשך לעיל- אלרגיה לבושם

בהמשך לעיל, שכחתי לציין שיש לי אלרגיה לבושם. קראתי איפשהו שאלרגיה כזו משפיעה אף היא על אופן הטיפול. אשמח לפרטים גם בנושא הזה

אם היתה דלקת בבתי השחי יתכן הפיגמנטציה שקימת הינה פיגמנטציה שלאחר דלקת. כשיש דלקת צריך לטפל בה (משחות קורטיזוניות) אך יש צורך לשים לב מה הגורם לדלקת ולהימנע מלגרום לה. דלקת ממגע עם דיאודורנטים הינה סיבה שכיחה לדלקת ובדרך כלל הסיבה הינה שיש בהם חומרי בושם. המומלץ להשתמש בדיאודורנט ללא בושם.

הרושם שהכתמים בלחיים הינם מלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. גם הפיגמנטציה בשפה עשויה להיות מלזמה והטפול הינו אותו טפול . יתכן הפיגמנטציה בשפה הינה מדלקת שנגרמה לאחר הסרת שערות. אם זה המצב, חשוב להימנע מלעשות זאת שוב.

מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. באזוןר שמעל השפה יתכן שמדובר במלזמה אך יתכן ומדובר בפיגמנטציה שלאחר דלקת (על רקע הסרת שערות). גם בפיגמנטציה זו נין לטפל בתכישרי הבהרה וחשוב למנוע ולטפל בדלקת הנגרמת על ידי הסרת שערות.

הרושם שהכתמים בלחיים הינם מלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. גם הפיגמנטציה בשפה עשויה להיות מלזמה והטפול הינו אותו טפול . יתכן הפיגמנטציה בשפה הינה מדלקת שנגרמה לאחר הסרת שערות. אם זה המצב, חשוב להימנע מלעשות זאת

26/08/2019 | 23:24 | מאת: שני

שלום, עשיתי לייזר ביתי בבית שחי ונוצר לי כתם תת עורי ענק. זה נראה כאילו לא גילחתי אבל הורדתי את כל השערות. יש איזושהיא דרך להעלים את הכתם החןם ה(מכל זקיק יוצא צבע שחור בהיר)זה ולהבהיר את העור?

יתכן ונגרמה דלקת במקום עם יצירת פיגמנטציה שלאחר דלקת. הטפול הינו כמובן מניעת דלקת וטפול להבהרה ( בדרך כלל על בסיס הידרוקינון דוגמת התכשיר אזומד המכיל הידרוקינון 4%). פני ליעוץ לרופא עור העוסק באסתטיקה עם נסיון בטפולים השונים. אם אין לך כתובת מתאימה ואת מעונינת בכתובת מתאימה פני לד"ר הדס פראג ב"ורנר קליניק" בתל אביב.

מדובר כנראה בפיגמנטציה שלאחר דלקת . עם הזמן היא פוחתת גם ללא טפול אך כמובן כדאי לאבחן והימנע מהגורם שגרם לדלקת ואף לנסות טפול בקרמים להבהרה על בסיס של הידרוקינון (דוגמת אזומד )

עשיתי טיפול לייזר בפנים ,בקליניקה ברשל״צ המטרה היתה לטפל בסימנים בפנים . שנוצרו אחרי אקנה, ומעט פיגמנטציה שבקושי נראתה .הטיפול הכהה לי את הפיגמנטציה ואף יצר כתמים חדשים. הרופא מעוניין לעשות המשך טיפול המשך בלייזר ולי זה לא נראה הגיוני כי הריי הלייזר עשה לי כתמים חומים? מה לעשות? הבנתי מקראה בפורום שהתערובת קליגמן עשויה להועיל. אך אפשר להשיג אותה? שכן רופאי העור של הקופה לצערי לא מבינים ולא יודעים כלום.

אם הבעיה היתה צלקות של אקנה טפול מקובל הינו בגלי רדיו, לעתים עם טפולים מסיעים. לגבי פיגמנטציות שלאחר דלקת טפול ראשוני מקובל הינו התערובת של קליגמן המבוססת על הידרוקינון עם תוספת של חומצה רתינואית והידרוקוטיזון. כל רופא עור מכיר זאת ויכול לרשום זאת. אם לא תצליחי למצוא כתובת מתאימה ליעוץ וטפול הינה ורנר קליניק של ד"ר אינס ורנר במגדלי אלון בתל אביב (יש שם רופאי עור המתעסקים באסתטיקה) ויעזרו לך גם לגבי צלקות האקנה וגם לגבי הפיגמנטציה.

היי כשבני נולד איבחנו לו היפו פיגמנטצייה במפשעה. בימים האחרונים הבחנתי שיש לו כתמים לבנים בצורות שונות בידים וברגלים. האם זה קשור להיפו פיגמנטציה או לחשיפה לשמש? או שזה בכלל ויטיגו? איזו בדיקה נדרש, על מנת לאבחן? תודה

בכתמי היפופיגמנטציה יש אזורים בהירים יותר מעור רגיל. בכתמי דהפיגמנטציה יש חוסר פיגמנט שלם (מה שיש בויטיליגו). פנה לרופא עור / רופא ילדים לבדיקה האם מדובר בהיפופיגמנטציה או דהפיגמנטציה.

19/08/2019 | 06:33 | מאת: ליאן

עשיתי שעווה בבטן ולאחר משיכה ראשונה כל האזור היה אדום ולאחר יומיים האדום הפך לכתם חום.. מה ניתן לעשות ? והאם יעלם???

מדובר בפיגמנטציה שלאחר דלקת. ממליץ הגנה משמש ומשחת רתין A .

12/08/2019 | 20:22 | מאת: כתם בפנים

לפני כחודשיים הופיע כתם בגודל סיכה שגדל לאט על הלחי. הוא מעט מעט בולט במישוש. נראה משונה. מצרפת תמונה

הקובץ עם התמונה לא היה תקין ולא ניתן היה לפתוח אותו.

הי, עם השנים בהם אני משתמשת במירנה כאמצעי מניעה הורמונלי, התפשטה פיגמנטציה בפנים (בלבד ללא איזור מחשוף). אני מניחה שכדי להתחיל טיפול- עליי להחליף קודם את ההתקן, שתי שאלות: האם הפיגמנטציה תרד מעצמה /תיחלש עם הפסקת השימוש במירנה, ואילו טיפולים טובים רפואיים ישנם לטיפול (מעדיפה לא קוסמטיקאית רגילה)

יתכן מאוד שעם הפסקת המירנה (כלומר הפסקת טפול הרומונלי) הפיגמנטציה תרד לאיטה. כדאי להגן היטב משמש וגם ניתן להוסיף תכשירים מבהירים על בסיס הידרוקינון.

תודה רבה על המענה המהיר :)

11/08/2019 | 00:28 | מאת: רותם

היי, כתוצאה מהסרות שיער נהיו לי ברגל מעין נגעים כאלה קטנים שדיי מפריעים אותי ואני קצת במצב של חוסר אונים אם יש לך אבחנה או ייעוץ אשמח למענה

את צריכה קודם כל להיבדק אצל רופא עור לאבחון. .

שלום , לפני כמה שנים ביצעתי טיפולי לייזר באיזור האינטימי שלי , ויצאתי עם כוויות מאוד חמורות , העור נפתח , וסבלתי רבות . כמובן שעזבתי את המקום אך המקום כרגע לאחר כמה שנים מראה כי יש סימנים חומים (צלקות חומות מכווצות)

ניתן לנסות משחה על בסיס הידרוקינון להורדת פיגמנטציה. אם לא יעזור ניתן לנסות טפול בלייזר להורדת פיגמנציה (טפולי לייזר באורכי גל המיועדים להורדת פיגמנטציות).

03/08/2019 | 14:39 | מאת: הדס

שלום רב, אני בת 22 ואני עושה לייזר סביב השפם כבר 5 שנים בערך. מאז שמתי לב שהעור סביב השפם מעט יותר בהיר משאר הפנים אך לא יחסתי חשיבות. לאחרונה שמתי לב שזה יותר בולט לעין ואשמח לדעת ממה זה נובע ואיך לטפל.תודה ,הדס.

יכול להיות קשור לטפול שנעשה. לא מכיר דרך לטפל בהיפופיגמנטציה כזו (חוץ כמובן מזהירות יתר בבצוע הטפולים).

31/07/2019 | 13:12 | מאת: דקלה

האם ניתן להעלים כתם מעור היד שנוצר כתוצאה מכווייה?

אם מדובר בפיגמנטציה חומה שלאחר דלקת טפול במשחה המכילה הידרוקינון עשויה לעזור. וכמובן הגנה קפדנית משמש.

29/07/2019 | 22:35 | מאת: דידי

שלום קיבלתי מרופא עור משחת אזומד 4% לטיפול בפיגמנטציה. האם ניתן למרוח את האזומד ולאחר שהיא מתייבשת למרוח מעליה חומצה גליקולית/ אדפרין 1%? תודה

בתערובת של קליגמן המשמשת לטפול בפיגמנטציות יש הידרוקינון, רתין A והידרוקורטיזון. אמנם אדפרין הינו רתינואיד אך לא בדיוק אותו הדבר ובכל ערבוב תרופות יש צורך בבדיקה כדי לודא שהדבר אפשרי בלי פגיעה ביעילות.

23/07/2019 | 08:34 | מאת: לולו

שלום.. תקופה די ארוכה היה לי גרד בלילה בפי הטבעת עקב הגירודים צבע העור שלי בפס הישבן ובפי הטבעת התכהה ..מה אפשר לעשות בנדון?

גרד מתמשך יכול לגרום להיפרפיגמנטציה באזור הגרד (בשל פעולת הגרוד המתמשכת). צריך לאבחן הבעיה כדי לטפל כדי שלא תהיה פעולת גרוד ולעתים קרובות תוך תקופה הפיגמנטציה נסוגה. התיעץ עם רופא גם גם לגבי אבחון וטפול הבעיה וגם אם יש צורך בטפול להורדת הפיגמנטציה.

https://www.facebook.com/groups/2278807212448948/ יש תחושה לפעמים שאם יש אדם שמקשיב ו/או יכול להמליץ על טיפול למחלה זה יכול נורא לעזור מניסיונם של אחרים ובעיקר כאלו עם רוזציאה שנים רבות. כמובן לקבוצה אין שום אינטרס כלכלי חלילה אלא נטו לתמיכה חשוב להדגיש.

אינני מכיר את קבוצת התמיכה אך כל פעילות העשויה לעזור לחולים מבורכת.

21/07/2019 | 22:09 | מאת: לירון

מזה מספר חודשים יש לי כתמים באזור הלחי מתחת לעיניים שלעיתים מגרדים וחררה בפנים הרופאה נתנה לי משחה עם סטרואידים 'אינני זוכרת את שמה והיא עזרה אך זה חזר קצת. בנוסף נחשפתי לשמש ללא הגנה לאפשר לומר שנשרפתי והפנים נהיו שוב מגרדות עם חררה ואדומות מאודבאזור הלחיים מתחת לעיניים, אני ממש חוששת שגרמתי לעצמי נזק שלא לדבר על דברים גרועים יותר בעור..

פני לרופא עור להתיעצות. מה היתה האבחנה של רופא העור לכתמים בלחיים? לא נראה לי שיש חשש לנזק או בעיה משמעותית אך צריך אבחון לבעיה ולפי האבחון הטפול.

משתמשת האיזומד לכתמי אקנה חומים הגב האם יכולה להמשיך בהסרת שיער בלייזר באזור זה? האם יש סכנה? תודה מראש

אם יש לך נטיה להוצרות פיגמטציה חומה באזורי פצעי אקנה יש צורך בזהירות רבה בטפול בלייזר שכן יש לך נטיה לפיגמנטציה שלאחר דלקת ויתכן והלייזר יוריד את השיער אך תישאר לך פיגמנצטיה באזור המטופל.

15/07/2019 | 22:22 | מאת: רוית

בת 19כתמים חומים הגב ובכתפיים פוסט אקנה. האם ניתן להשתמש בקרם אלור או איזומד4אחוז. האם ניתן לעשות הסרת שיער בלייזר בזמן הטיפול? האם יש דרך מהירה יותר להפטר מהכתמים?

אלו כתמי פיגמנטציה שלאחר דלקת. את יכולה לנסות אזומד אך צריך לזכור שלעתים קרובות הפיגמנטציה עמוקה והשפעתו מוגבלת. חשוב לזכור שצריך הגנה טובה משמש.

15/07/2019 | 07:26 | מאת: שרון

נוצר לי כתם חום די גדול בפנים לאחר צריבה בחנקן על מה שניקרא שלפוחית בעור(פלולה) הכתם כבר חודשיים פלוס ולא מראה סימנים שהוא נעלם האם יש טיפול מישחתי לעניין

לאחר טפול בחנקן יכול לעתים להוצר כתם בהיר (היפופיגמנטציה) . אם נוצר כתם חום אולי מדובר בפיגמנטציה לאחר דלקת שהיתה במקום או שארית הנגע שהוקפא. פני לרופא שבצע את הטפול לבקורת.

13/07/2019 | 12:19 | מאת: Aviv

היי, חוויתי במשך שנה דלקת שחוזרת בשתי הרגליים מפוליקליטיס. טופלתי באנטיביוטיקה דרך הפה, אפלומיצין פוסידין דרמקסול ועוד אין ספור תרופות... הדלקת אמנם ירדה אך נשארו מלא סימנים. כשהלכתי לייעוץ באיכילוב אחרי אינספור רופאים הוא טעו שהלייזר להסרת שיער שהמליצו לי לעשות כדי שלא יופיעו עוד שערות הפוכות גורם לי לפיגמנטציה וזה גורם לעור לפתח שוב דלקת. בנוסף הוא המליץ על אזומד ואמר שאין כל כך מה לעשות חוץ מלהמתין. אני משתמש כבר באזומד במשך חודשיים ולא רואה הבהרה משמעותית בסימנים, הפסקתי את הלייזר ואני פשוט כבר לא יודע מה לעשות. יש טיפול בלייזר שאפשר לעשות ברגליים שיכול לשפר משמעותית את הסימנים? זה סימנים חומים לא נקודתיים שפשוט מופיעים לכל אורך הרגליים... קבעתי תור למחלקת אסתטיקה באיכילוב כי אמרו לי שאפשר לטפל שם, השאלה אם באמת יש טיפול לזה בלייזר .

מדובר בפיגמנטציה שלאחר דלקת. הטפול הינו הגנה משמש וטפול במשחות על בסיס הידרוקינון. בדרך כלל חל שיפור גם עם חלוף הזמן. יש אפשרות לעלות לרכוז הידרוקינון גבוה יותר מהמצוי באזומד (איןמשחה מוכנה ויש צורך לרקוח תערובת המכילה הידרוקינון ברזו גבוה יותר, בדרך כלל עם חומצה רתינואית ברכוז נמוך.

שלום רב , יש לי צלקת בפנים מילדות, לאחרונה התחלתי טיפול ליזר . הצלקת נראת טוב יותר מבעבר אך סביבה יש אודם ובשוליים נהיה פגמנטציה חומה . הרופאה שעשתה את הלייזר עשתה לי טיפול נגד הפגמנטציה בלבד אך הצלקת אדומה כבר מעל שבועיים . מתי תעלם לי האדמומיות ? והפגמנטציה תעלם לי בכלל? הצבע של העור מפריע לי ועל פניו מגדיל לי את נראות הצלקת . עבר מעל חודש הטיפול שעשיתי והאודם פשוט לא נעלם . אני בהסטריה , אני צריכה נקודת מבט של רופא אחר . תודה

יש טפול לפיגמנטציה (כנראה פיגמנטציה שלאחר דלקת) ואני מניח שזה הטפול שקבלת. לגבי האודם בצלקת כתוצאה מהטפול בדרך כלל עם הזמן כלי הדם מתכוצים והנגע מתבהר (כך קורה בתהליך הצטלקות) ןזה יכול לקחת גם מספר חודשים. כדאי שתתיעצי שוב עם הרופא שעשה לך את הטפול..

09/07/2019 | 16:23 | מאת: לידור

עשיתי שעווה לפני שבועיים אחרי השעווה ראיתי אדמומיות ואני כהת עור שמתי אלוורה חרי כמה ימים ראיתי כתם לבן שיותר בהיר מהפנים זה יעבור ? או שיש דרכים לטיפול

זוהי היפופיגמנטציה שלאחר דלקת. בדרך כלל חולף תוך חודש- מספר חודשים.

06/07/2019 | 13:12 | מאת: יובל

שלום, אני מטופלת כבר חצי שנה ברואקוטן ואתמול הלכתי לקוסמטיקאית לסידור גבות. בדרך כלל אני עושה רק עם חוט ופינצטה רק שהפעם שכחתי להגיד לה שאסור שעווה ושתי מריאות היא עשתה עם שעווה. שורף לי נורא, אתמול זה היה אדום עכשיו זה נראה רע יותר והעור נראה כמו מרקם של בן אדם שנשרף. שמתי משחה לכוויות ואלוורה, מה עלי לעשות?

אני מניח שהשעוה קילפה את העור (ולא רק את השיער). כדאי למרוח משחה אנטיביוטית עם קורטיזון חלש (למניעת זהום משני ולהורדת דלקת). משהו דוגמת אפלומיצין. פני לרופא העור שלך .

לפני כשנה ושלושה חודשים הופיע בזווית הפה של בני בן 7 שנים כתם לבן חיוור לא זכור שהייתה דלקת כלשהיא . בבדיקה ממושכת עם רופא עור מאז הופעת הנגע עד לפני כחודש זאת האבחנה שקיבלנו מרופא העור: אין עדות לממצא דה פיגמנטרי בזווית הפה, ללא זריחה ב wood. אין מקום לטיפול לאור הממצא הקיים, צפוי להיעלם עם הזמן.שימוש בדרמקול שני פעמים ביום והגנה מהשמש. שאלתי: לאור האבחנה ז״א שאין ויטיליגו? האם אין צורך בטיפול והנגע צפוי להעלם? הנגע הוא בצבע לבן חיוור אבל לא לבן לחלוטין. מה התרשמותך דר׳ אני מאוד חוששת ממחלת הוטיליגו למרות שהבדיקה האחרונה שללה את הויטיליגו. אני בלחץ נוראי.

לדן שלום ממה שנאמר לך הרושם שהנגע היפופיגמנטרי ואין המדובר בנגע דהפיגמנטרי (אין אבוד מוחלט של פיגמנט). לאור זאת אין המדובר בויטיליגו. היפופיגמנטציה ניתן לקבל לעתים קרובות לאחר תהליכים דלקתיים, לעתים קלים ביותר. אם אין דלקת חוזרת ההיפופיגמנטציה חולפת תוך תקופה. אין טפול להיפופיגמנטציה ובסופו של דבר היא חולפת.

19/06/2019 | 05:57 | מאת: יוני

אהלן, יש לי אדמומיות בפנים ומה שמפריע לי זה 2 פסים במצח. הייתי אצל המון רופאים, טופלתי ברוזקס, איברמקטין,מינוציקלין,טבעקוטן ועוד ללא הטבה. עשיתי טיפול לייזר PDL אחד אצל רופא אך לאחר מכן עזבתי לרופא אחר שאצלו ביצעתי עוד 2 טיפולי PDL. אני שבועיים לאחר הטיפול השלישי סה"כ, וללא הטבה. מה ניתן לעשות ?

שלום יוני אתה צריך בדיקה של רופא/ה עור טוב שעוסק גם ברפואת עור וגם באסתטיקה. אם המדובר באדמומית בשל נימי דם IPL או PDL אמורים לעזור. אם המדובר בדלקת כלשהי הטפול כמובן שונה ויש צורך בתכשירים נוגדי דלקת. אם אין לך רופא מתאים (לפי מה שהגדרתי למעלה) אתה יכול לפנות ל"ורנר קליניק" לד"ר הדס פראג או לד"ר אינס ורנר.

17/06/2019 | 22:18 | מאת: סימנים אחרי דלקת בעור

היי, אני סובל מפוליקליטיס קשה מאוד בשני הרגליים שהתפשט לכל עבר לאחר שעשיתי שעווה ברגליים זמן ממושך... טופלתי בפוסידן, אפלומיצין, מינוצקליפין, דרמקסול ובעוד כדורים האנטיביוטיים. התחלתי גם טיפול להסרת שיער בלייזר ואני אחרי ארבעה טיפולים... עדיין יש איזורים שהשערות תקועות ומסביבי ם יש אדמומית אבל באיזורים שכבר אין דלקת יש פשוט או סימן אדום יבש כזה או סימן חום וזה פשוט מפושט לאורך כל הרגליים וזה מסרב לעבור... רציתי לשאול אם יש טיפול לזה? לא מפריע לי גם לשלם באופן פרטי לטיפול יותר אגרסיבי כמו לייזר מיוחד או פילינג עמוק

אם מדובר בכתמים אדומים בדרך כלל כלי הדם לאחר שחלף התהליך הדלקתי מתכוצים (לעתים תוך חודשים) והכתמים יתבהרו. אם מדובר בכתמים חומים אלו כתמים שהינם פיגמנטציה שלאחר דלקת. הגנה משמש וחומרי הבהרה (בדרך כלל על בסיס הידרוקינון) עשויים לעזור.

שלום! 1. מה הם הרכיבים הכי יעילים לטיפול בכתמי שמש וגיל? 2. אותה שאלה, אבל רק בהתיחסות לרכיבים קוסמטיים ללא מרשם. 3. האם שילוב של חומצה גליקולית וחומצה אסקורבית יעזור לכתמי שמש? תודה מראש

הטפול בכתמי שמש יכול להיות על ידי קלופים שונים (חומצה גליקולית וכו'), IPL לנגעים פיגמנטרים וכמובן הגנה קפדנית משמש.

07/06/2019 | 22:17 | מאת: אנונימית

מה ניתן לעשות עם פיגמנטציה חריפה מאוד שהופיעה לי מעל השפתיים? כבר שמתי משחה מסויימת שהרופא נתן לי למשך כחודש ושמתי קרם הגנה לפי ההוראות, ולצערי כשנגמר התהליך, הפיגמנטציה חזרה ואפילו הוחרפה. אשמח לעזרה בדחיפות! תודה רבה

אני מניח שהרופא שלך רשם לך קרם הבהרה (כנראה על בסיס הידרוקינון). תחזור ותשתמש בו. אולי לאחר השיפור כדאי שלא להפסיק לחלוטין שמוש בקרם הבהרה אלא להמשיך ברכוז נמוך. כמו כן רצוי להגן היטב משמש ואם הינך נוטלת גלולות כדאי לחפש אמצע מניעה תחליפי..

23/06/2019 | 00:01 | מאת: אנונימית

שלום אהוד, כשהייתי אצל הרופא עור הוא אמר לי לשים את המשחה ונתן לי הוראות מדוייקות של שימוש במשך חודש בלבד (והוא הדגיש זאת!) ולאחר מכן להימרח נגד שמש. עשיתי את כל הדברים שהוא אמר ובכל זאת חזר לי שפיגמנטציה שהוחרפה. אשמח לעזרה יותר לטווח הארוך שרלוונטית לי לאור הדברים שנאמרו לי על ידי הרופא. תודה

פני לרופא עור להתיעצות. צריך אבחון מדויק של הפיגמנטציה (אולי מלזמה) וצריך לראות שוב איזה קרם הבהרה השתמשת. בדרך כלל הטפול הינו ל 2-3 חודשים. אם היתה החמרה צריך לבדוק מדוע (תוך התיחסות למרכיבי המשחה שקיבלת).

יתכן והפיגמנטציה הינה מלזמה. זוהי פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). הטפול הראשוני במלזמה הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. לעתים יש צורך בטפול מתמשך במשחה על בסיס הידרוקינון ברכוז נמוך.

07/06/2019 | 08:24 | מאת: אנונימית

היי, נשרפתי בפנים לאחר שהייה של כ 3 שעות בשמש ישירה ללא קרם הגנה. מובן לי שזאת טעות איומה וכמובן שלא תחזור שנית. נשקפתי ממש בכל הגוף ובפנים. כרגע העור בפנים מתחיל להתקלף.. כבר ממש יש הבדלי צבעים, חלקים אדמדמים של עור וחלקים יותר ״שזופים״. רציתי לשאול האם מומלץ למרוח קרם לחות על הפנים שאיננו מיועד לעור הפנים ספציפית? האם באמת זה מזרז את ההחלמה? שאלה נוספת, האם ההבדלי צבעים כתוצאה מהקילופים יסתדר וצבע העור יהיה אחיד? מה הצפי לזה שהעור יהיה בגוון אחיד ולא אחד אדמדם וחלק שזוף?

נראה שהיתה אצלך כוית שמש. הבדלי הצבעים הינם מאחר וחלק מהעור התקלף וחלק לא.

לפי אבחנת פרופ בן אמיתי הצבע של הנגע הוא לבן מעט חיוור ולא חסר פיגמנט לחלוטין. הנגע נראה רק אם אני מותחת את העור סביב הפה אחרת הוא לא נראה. לא זכור לי שהייתה דלקת כלשהיא. בן אמיתי אמר שזה יכול להיות כתוצאה מריור, הרפס וכו׳, אבל דאגתי נובעת מאבחנת הרופא הראשון. לכן פניתי אליך לשמוע את דעתך. האם חוסר זריחה במנורת ה wood כן שוללת שאין ויטיליגו? האם תקופה של שנה מספיק לזה שהנגע יהיה חסר פיגמנט לחלוטין אם זה אכן ויטיליגו? כן מאז שנה הנגע מעט חיוור אבל לא חסר פיגמנט לחלוטין? מקווה התייחסות לשאלות שלי. תודה רבה

בדיקה ב- woods light מדגימה בצורה טובה את גבולות האזור ההיפופיגמנטרי אך ודאי שאינה מהוה בדיקה מוחלטת בין היפופיגמנטציה לויטיליגו. אם פרופ בן אמיתי התרשם שמדובר בהיפופיגמנטציה וזה המצב במשך שנה נראה שזו האבחנה (מהכרותי איתו ניתן לסמוך עליו לחלוטין).

31/05/2019 | 20:52 | מאת: קטי

שלום ד ר, במספר חודשים האחרונים אני סובלת ממה שנתגלה אחרי אולטרסאונד כאבצס על השפה החיצונית קרוב למפשעה. האבצס בא והולך עם בוא המחזור החודשי ורופא הנשים שלי כרגע נתן לי אנטיביוטיקה ומשחה(כבר ניסיתי לטפל כך בעבר ולא עזר בכלום) במחזור הבא הכל חוזר. היה לי לפני כמה חודשים אבצס בירך שנוקז. אבל זה משהו שאף רופא לא מצליח להסביר.

את צריכה לחזור להתיעצות לגיניקולוג. יתכן ויש שם ציסטה העוברת זהום חוזר או שמדובר בנגע אחר ( לא אבצס) המתנפח בעת מחזור. הכתובת לברור הינו הגיניקולוג.

31/05/2019 | 20:52 | מאת: קטי

שלום ד ר, במספר חודשים האחרונים אני סובלת ממה שנתגלה אחרי אולטרסאונד כאבצס על השפה החיצונית קרוב למפשעה. האבצס בא והולך עם בוא המחזור החודשי ורופא הנשים שלי כרגע נתן לי אנטיביוטיקה ומשחה(כבר ניסיתי לטפל כך בעבר ולא עזר בכלום) במחזור הבא הכל חוזר. היה לי לפני כמה חודשים אבצס בירך שנוקז. אבל זה משהו שאף רופא לא מצליח להסביר.

את צריכה לחזור להתיעצות לגיניקולוג. יתכן ויש שם ציסטה העוברת זהום חוזר או שמדובר בנגע אחר ( לא אבצס) המתנפח בעת מחזור. הכתובת לברור הינו הגיניקולוג. יתכן ויהיה צורך להוציא את הנגע.

31/05/2019 | 03:49 | מאת: אבי

שלום אני בעל עור בהיר, יש לי כתם חום עגול על הפנים שאובחן כפיגמנטציה כתוצאה מחשיפה לשמש. לפני שבוע הייתי אצל רופא עור והכתם טופל בחנקן נוזלי, עקב כווית הקור נוצר גלד בצבע חום כהה אשר ירד אחרי שבוע ובמקומו נוצר אזור בהיר. הרופא ביקש שאני אשתמש מיד אחרי הטיפול בחנקן נוזלי במשחה אנטיבקטיריאלית בשם פוסדין פעמיים ביום למשך שבעה ימים ולאחר מכן להשתמש במשחת רט אויט בריכוז 0.05 פעמיים ביום למשך 60ימים. האם תהליך הטיפול תקין? האם חובה להשתמש ברט אויט אחרי שהגלד נפל ובמקומו נהיה בהיר? ומה תפקידו של הרט אויט בכלל אחרי שימוש בחנקן נוזלי? תודה רבה

לא ברור לי אם המדובר בפיגמנטציה מסוג מלזמה או בכתם שמש (SOLAR LENTIGO). אם המדובר בכתם שמש מדובר בטפול בהקפאה או IPL וכמובן אין צורך בכל טפול נוסף (אולי הגנה משמש). אם המדובר במלזמה הטפול בדרך כלל הינו במשחות להורדת פיגמנטציה(על בסיס של הידרוקינון) והגנה משמש. יש הנותנים גם טפול ברטהויט להורדת פיגמנטציה (לדעתי משחות על בסיס הידרוקינון או התערובת של קליגמן הינן יעילות יותר).

29/05/2019 | 15:52 | מאת: רינא

שלום דר. פונה אליך לגבי דאגתי מכתם לבן חיוור שהופיע לפני שנה ליד הפה אצל בתי בת 7. רופא עור ראשון אבחן כנגע ויטיליגו, אולם פרופ״ בן אמיתי שלל את הוטיליגו ואבחן את זה כ post inflammatory hypopigmentation אמר לי שזה יעבור עם הזמן כעת עברה שנה וחודש. שני הרופאים בדקו במנורת ה wood, פרופ׳ בן אמיתי אמר לי שאין זריחה במנורת ה wood זה מעיד שזה לא וטיליגו. מאז אני בלחץ רב ובודקת את הנגע כל שבוע לא נראה שחל שינוי גם לא נעלם וגם לא גדל ולא השתנה. היא בתי היחידה ואני חוששת מהמחלה הזאת היא בריאה ואין היסטוריה משפחתית לוטיליגו. צרפתי תמונה. תודה רבה, אשמח להתייחסות

לעתים קשה להבחין בין שתי האבחנות (ויטיליגו והיפופיגמנטציה לאחר דלקת. אם יש אבוד מוחלט של פיגמנט בדרך כלל מדובר בויטיליגו. היה ספור מקדים של דלקת באזור? בכל מקרה מדובר בנגע שאינו מסוכן ואין הופעה של מקומות חדשים, אין צורך להתרגש מכך יותר מדי.

01/06/2019 | 14:20 | מאת: רינא

הצבע של הנגע הוא לבן חיוור ולא חסר פיגמנט לחלוטין כפי שפרןפ׳ בן אמיתי אבחן אותו. הנגענראה רק אם אני מותחת את העור סביב הפה אחרת הוא לא נראה. לא זכור לי שהייתה דלקת כלשהיא. בן אמיתי אמר שזה יכול מריור, הרפס וכו׳. אבל דאגתי נובעת מאבחנת הרופא הראשון. לכן פניתי אליך לשמוע את דעתך?

29/05/2019 | 15:33 | מאת: תמר

היי יש לי פיגמטציה עקב דלקת (נוצר בעקבות חתך עם סכין גילוח)זה לא נחשף לשמש בכלל אני מקפידה להגן על זה ב100% מהשמש וזה נראה בצבע חום כהה למרות שעבר כבר חצי שנה- יש לי עור מאוד בהיר אני בהריון ורוצה לטפל בזה האם יש משחה רפואית או קוסמטית שתוכל להמליץ לי עליה בבקשה? תודה רבה

המשחה היעילה להבהרה הינה על בסיס הידרוקינון אך מקובל שלא להשתמש בה בהריון (אין מספיק הוכחות שהיא בטוחה). ניתן להשתמש בחומצה אזלאית (שיעילותה פחותה). הגנה טובה משמש לעתים קרובות מספיקה והפיגמנטציה דהה לאט .

03/06/2019 | 16:09 | מאת: תמר

אוקיי תוכל להמליץ לי על משחה רפואית לזה המורכבת מחומצה אזלאית? מאיפה מוצאים..?

26/05/2019 | 19:23 | מאת: נועה

שלום, אני לאחר לידה ובמהלך ההריון צמחו לי בפנים כתמי עור מעט חומים. כתם אחד חדש לחלוטין והכתם השני הוא אחד שהיה מזה שנים, אך גדל מאוד בהריון. הייתי אצל רופא עור שאמר לי שניתן לשים עליהם חנקן נוזלי והם יעלמו לחלוטין (ישאר רק סימן לבן למשך כמה ימים וזהו) האם אכן הכל יעלם ולא יהיה זכר להם או לכתם הלבן שיווצר מהחנקן? אני מאוד חוששת כי זה בולט מאוד בפנים. מצורפת תמונה. תודה

שלום נועה אם הכתמים צמחו במהלך הריון יתכן ומדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. הטפול בהקפאה , כפי שהוצע לך יכול להתאים לכתמי שמש. כדאי לך להיבדק שוב אצל רופא עור (לקבלת דעה נוספת ) האם מדובר במלזמה או בכתמי שמש.

22/05/2019 | 15:01 | מאת: אני

היי, בשנה האחרונה שמתי לב שיש לי פיגמנטציה של כתמים כהים בבית השחי בשני הצדדים. זה לא שיער בצמיחה או שיער מתחת לעור, זה ממש העור עצמו. יש לציין שאני עושה באיזור טיפולי לייזר כבר שנים, בשנים האחרונות בעיקר טיפולי השלמה פעם בשלושה חודשים עד חצי שנה בערך (כבר אין לי כמעט שיער), אבל גם לפני זה עשיתי טיפולים במשך שנים ולא הייתה לי בעיה, כך שלא נראה לי שזה מהלייזר. חשבתי שאולי זה מהדאודורנט (באחד מטיפולי הלייזר המטפלת העירה לי על זה ואמרה שהיא חושבת שזה מהדאודורנט), ניסיתי להחליף כמה סוגים אבל זה לא עושה הבדל, אולי בגלל שהכתם כבר קיים. לאחרונה החלפתי לדאודורנט טבעי ללא אלכוהול או אלומיניום, מבחינת טיפול בזיעה הוא היה ממש טוב (אף דאודורנט לפני זה לא עזר לי) אבל התחושה שלי היא שאולי הוא קצת החמיר את הפיגמנטציה בגלל שהוא חונק את האיזור (אני חושבת שהוא אולי מכיל סודה לשתיה), למרות שאני לא בטוחה אם זה רק בראש שלי והכתמים נשארו אותו הדבר... עוד אני אוסיף שהכתמים גם לא נגרמו בגלל השמש, אני כמעט לא יוצאת מהבית וכמעט לא רואה שמש בכלל, ברמה שיש לי חוסר חמור בויטמין די, כך שלא יכול להיות שזה נגרם מחשיפה מרובה לשמש. חוץ מבית השחי, יש לי גם כתם פיגמנטציה ממש כהה באיזור שבין הצוואר לחזה שממשיך גם קצת מתחת לחזה (אבל לא בחזה עצמו). באיזור הזה לא עשיתי לייזר או כל הסרת שיער וגם מן הסתם לא השתמשתי בשום דאודורנט, וכמו שאמרתי אני לא נחשפת לשמש, אז אין לי מושג ממה זה נגרם שם... אשמח לעזרה גם בנוגע לבית השחי וגם בנוגע לכתם השני.

שלוםאנני את צריכה קודם כל להיבדק אצל רופא עור כדי לראות אם מדובר בנטו פיגמנטציה או שהעור הפך מעט מעובה ופפילומטוטי (עבוי גלי של העור הקרוי אקנטוזיס ניגריקנס). וכמובן בהתאם לממצאים ניתן להמשיך בברור וטפול.

21/05/2019 | 07:49 | מאת: אברהם

שלום אני עם נוירופיברומאטוזיס, האם טיפול בלייזר יכול להסיר כתמי "קפה עולה"?

יש מכשירי לייזר שונים להסרת נגעים פיגמנטרים עם חדושים שונים בתחום. בעבר היה מקובל שהתוצאות בטפול ב- CAFE AUA LAIT אינן קונסיסטנטיות (לעתים טובות ולעתים לא). מאחר ויש חדושים גדולים בתחום אני ממליץ לפנות למרפאה העוסקת בלייזרים (לדוגמה, המרפאה האסתטית באיכילוב בראשות ד"ר אופיר ארצי) ולהתיעץ . ותמיד ניתן לעשות נסיון לאזור קטן לפני שעושים טפול נרחב.

06/05/2019 | 09:38 | מאת: אוש

שלום. יש לי תינוק,כשהיה בן חודשיים עם סאבוריה קשה על המצח והראש הרופאה המליצה למרוח שמן זית. במשך שבוע מרחתי לו הרבה פעמים על הפצעים. בשבוע הזה טיילנו בחוץ ויצא שהנקתי אותו בין 4 ל5 פעמים על ספסל כשהוא לא מכוסה באזור הראש והמצח. השתדלתי לשבת בספסל מוצל אך יכול להיות שהשמש היתה והשילוב עם השמן זית מטריד אותי.אודה לתשובה

נראה שהכונה שלך הינה לדלקת סבוראית (דלקת שכיחה בפנים ובקרקפת של תינוקות). שמון עור מגביר קליטת קרני שמש לעור ועלול להעלות סכון לכוית שמש. לכן יש צורך בהגנה והמנעות מחשיפה לשמש .

21/05/2019 | 09:04 | מאת: אוש

תודה דוקטור. מה הכי גרוע שיכול לקרות מעבר לכוויה?

האם זה אפשרי לעשות טיפול ב פיגמנטציה או שיטת השערה תוך כדי שתיית ריאקטיבי

בעת טפול ברואקוטן יכולה להיות תגובת הצטלקות יתר כתגובה לטראומה ולכן מקובל להימנע במידת האפשר מטראומות (דוגמת ניתוחים) בעת הטפול. יש וכוח האם טפולי IPL להסרת שיער מותרים בעת טפול כזה. יש הטוענים שניתן לנסות הטפול בזהירות (שמוש ברמות קרינה נמוכות).

בנוסף, חשוב לצין שהסרת שיער בשעוה אסורה במהלך טפול ברואקוטן או קורטן. העור נוטה להתקלף עם השעוה.

01/05/2019 | 00:21 | מאת: יעל

התחילה לי לפניי שנה בערך כתם ממש בהיר וכמעט לא נראה לעין באזור השפם (לוקחת גלולות ומורידה שיער מעל השפה). בזמן האחרון הלכתי לים לכמה שעות והכתם נהיה ממש נראה לעין ונעשה כהה. רופא עור נתן לי משחה (אזומד ג'ל) ואמר שעליי לא להחשף לשמש במשך כחודש בטיפול במשפחה. האם לאחר חודש אוכל להחשף לשמש או שהפיגמנטציה תחמיר ? האם מותר לי להשתמש במשזף ביתי (קרם או מוס) בפנים או שזה ידבק לאזור ? תודה

צריך לאבחן אם הכתם אצלך הינו מלזמה (פיגמנטציה המופיעה בעקבות טפול בגלולות או הריונות) או כתם שמש (SOLAR LENTIGO). אם האבחנה הינה מלזמה כדאי לשקול גם החלפת הגלולות באמצעי אחר (בנוסף להגנה משמש ואזומד). כדאי להמשיך בהגנה קפדנית משמש (מריחה לפחות פעמיים ביום).

29/04/2019 | 17:36 | מאת: אורנה

טיפול הלייזר גרם לי לכתמים שנראים כמו שטחי עור יבש חומים ומעט בולטים למגע? האם אפשר להסיר אותם עם חנקן נוזלי? מפריע לי בעיקר על הידיים שם יש לי כ 40 כתמים... האם במרפאות אסתטיקה אפשר לקבל טיפול לפי אזור?

אולי פיגמנטציה פוסט אינפלמטורית ואולי הצטלקות. פנה לאבחון מדויק אצל רופא עור העוסק באסתטיקה.

29/04/2019 | 15:13 | מאת: אלון

שלום ד"ר, אני סובל מורידים בולטים בשתי הרגליים. התייעצתי עם שני כירורגים כדי לבדוק אופציות לטיפול וסתימת הורידים. בגלל שיש לי אחוז שומן יחסית נמוך (לא משהו קיצוני) והורידים קרובים מאוד לעור, שניהם הזהירו מאוד מפיגמנטציה שתישאר לפחות שנה ואולי לא תעבור בכלל. עד כמה התופעה נפוצה? יש איזשהי דרך להקל? להגביר את הסיכויים להיעלמות הפיגמנטציה? תודה.

אינני מכיר דרך להימנע מפיגמנטציה כזו בעקבות טפולי ורידים ודמומים הקורים תוך כדי כך.

23/04/2019 | 14:21 | מאת: מרים

שלום עקב פיגמנטציה בשפה ובפנים רופא עור רקח לי משחה מיוחדת. העור נהיה אדמומי וקצת התקלף. נראה שיש החרפה ולכן הפסקתי. כרגע המצב הרבה יותר גרוע ממה שהיה. בשפה יש לי ממש כתם כהה מה שלא היה כ"כ נורא לפני המשחה. כרגע אני משתדלת מאוד להימנע מהשמש ומשתמשת בקרם יום של רש פוזה. שאלתי היא מה אפשר לעשות כדי להיפטר מהכתמים? בעיקר מעל השפה. חשוב לציין שאני בת 49 לא נוטלת גלולות אם אכן נגרמה כוויה המצב ישאר כפי שהוא? יתכן והשימוש ברש פוזה מחמיר את המצב? אשמח להמלצות אני בתסכול רב

שלום מרים כדי לענות כדאי לברר מספר נקודות. מה היתה האבחנה שניתנה לפיגמנטציה. האם זוהי מלזמה? אולי פיגמנטציה על רקע עדתי? וגם, מה היה הקרם שהשתמשת בו? האם הכיל חומצה רתינואית, ואם כן באיזה רכוז. אולי הדלקת לאחר שמוש בקרם נגרמה מרכוז גבוה מדי של חומצה רתינואית. יתכן ההחמרה בפיגמנטציה הינה בשל הדלקת שנגרמה מהקרם שהשתמשת שגרמה לפיגמנטציה פוסט אינפלמטורית (שלאחר דלקת). ההמלצה עתה היא קודם כל הגנה קפדנית משמש. ניתן לטפל באזומד (שהינו הידרוקינון ללא חומצה רתינואת ) וכמובן לחזור לרופא העור ולהתיעץ אתו.

13/04/2019 | 20:11 | מאת: תמר

היי, יש לי פיגמנטציה פוסט אינפלמטורית ברגל עקב חתך ברגל, זה מתבטא בכתם חום שלא נעלם כמה חודשים המקום לא נחשף לשמש כלל. כבר העלתי פה שאלה והד״ר הציע לי להשתמש באזומד. רכשתי את המשחה אך ממש בימים האחרונים התבשרנו בהריון והבנתי שעדיף לא להשתמש בזה בזמן ההריון. האם יש משחה רפואית אחרת שמומלצת ללא מרשם רופא בזמן ההריון? אשמח לעזרה תודה רבה

16/04/2019 | 10:49 | מאת: מאיה

בקרם הבהרה של חוה זינגבוים את יכולה להשתמש בזמן הריון בוודאות.. תחפשי קוסמטיקאית שלה שמוכרת.. יש רשימה באתר לפי ערים.

לא ידוע לי ממה מורכב קרם ההבהרה של חוה זיגבוים והאם הוא מותר בהריון. אין הוכחות ברורות שהידרוקינון שהינו המרכיב החשוב בתערובת של קליגמן מותר בהריון ולכן מקובל שלא להשתמש בו בהריון. חומצה אזלאית AZALEIC ACID מותרת לשמוש בהריון.

חומצה אזלאית AZALEIC ACID מותרת לשמוש בהריון.

הגנה משמש חשובה מאוד. ניתן להשתמש בהריון בחומצה אזלאית (ראי בפורום בתשובות הקודמות).

29/05/2019 | 15:31 | מאת: תמר

האם תוכל להמליץ לי על משחה רפואית שמכילה חומצה אזלאית שאוכל להשתמש בה בזמן ההריון? אני לא מוצאת מה לקנות..וממש זקוקה לזה תודה רבה

11/04/2019 | 18:28 | מאת: אמיר

שיער שופע ללא התקרחות גברית טיפוסית במפרצים .בפדחת הראש יש צמיחה הפוכה ידידה שלי שמה לב שהסתכלה לעומק חור ממש קטן בפדחת הראש או דלילות שיער .מה ניתן לעשות שיצמח השיער בפדחת הראש נראה כמו אלופציה אראתה חור מנחש קטן בפדחת עם צמיחה הפוכה .גמל בזקן איפה הסנטר חור קטן .השתמשתי בסטרואיד למשך חודש הנוזלי לא עזר

יתכן ומדובר באלופציה אריאטה (נשירה החולפת בדרך כלל מעצמה תוך 4-12 חודשים) אך יש צורך בבדיקת רופא עור כדי לקבוע האבחנה.

10/04/2019 | 01:44 | מאת: שלו

מעונין לשפר את מרקם העור (עור אטופי)עור מחוספס בהגדלת זכוכית מגדלת נוטה לאדמומיות אריתמה וצלקות האם ניתן לשפר את הטקסטורה עור הפנים האטופי שלי ?ומהו הטיפול הקוסמטי או רפואי הכי טוב לעור פנים אטופי בכדי לשפרו?

פנה לבדיקה במרפאה האסתטית " ורנר קליניק" במגדלי אלון. צריך לראות אם המדובר בנזק מתמשך בעור אטופי (אולי על רקע שמוש ממושך בסטרואידים) או שמדובר רק בנזקי שמש מתמשכים. במרכז אסתטי זה תוכל להיבדק אצל מומחים ברפואת עור העוסקים ברפואה אסתטית (דר הדס פרג או ד"ר אינס ורנר) . בהצלחה.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 20