רטאויט וכתמי אקנה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

16/01/2015 | 17:47 | מאת: נגה

שלום, אני בת 19 וחצי, ובחצי השנה האחרונה החלו להופיע על פניי המון פצעי אקנה (בעבר היו לי ממש מעט). איני יכולה ליטול רוקוטאן מסיבה בריאותית. אני רואה כתמים אדומים רבים על פניי ובמצח ישנם כמה כתמים כהים שצבעם נע בין אדום לסגול. רופא העור הביא לי מרשם לרטאויט קרם והתחלתי להשתמש בו. (לפני כמה חודשים אמר ליטול את התרופה זינט, שלא עזרה ואז דיספטיל פורטה-שלא נטלתי). האם הכתמים הללו יעברו? ושאלה נוספת- את הרטאויט ניתן למרוח גם על הסנטר, בו יש לי כתמים רבים? תודה!

כדאי לשקול אפשרות לטפול בתכשירים נוספים, או טופיקלית או סיסטמית. האם יש בעיה עם טפול במינוציקלין או עם קורטן (איזוטרטינואין)?

17/01/2015 | 01:04 | מאת: נגה

קודם כל, תודה רבה על תשובתך. בעבר נטלתי מינוצקלין, אך לא ניכר שיפור. לפי הבנתי, קורטן הוא כמו רוקוטאן - ונאסר עליי להשתמש בו. אשמח גם לדעת אם ניתן למרוח את משחת הרטאויט על הסנטר, בו כפי שציינתי, יש לי כתמים רבים. ושאלה נוספת - היית ממליץ לי ליטול את תרופת הדיספטיל פורטה שנתן לי הרופא לפני כמה חודשים ולא השתמשתי בה? שוב תודה על ההתייחסות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור