קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

16/01/2015 | 16:20 | מאת: תמי

אני משתמשת בקליגמן עם הידרוקינון 10% וקורטיזון לסרוגין כבר שנה. יש שיפור בכתמים. השבוע חזרתי לרופא לחדש את המירשם ושאלתי אותו אם כדאי להוריד את האחוזים כי אני קוראת שזה עלול להזיק ולעשות פעולה הפוכה. הוא סרב ואמר שזה בסדר גמור להמשיך ושאני אפסיק לדאוג. מה דעתך על כך?

גם שמוש בקורטיזון (בעיקר חזק) וגם שמוש בהידרוקינון במנון גבוה ( ו 10 אחוז הינו מנון די גבוה) לתקופה ארוכה, אם נעשה ברכוזים משמעותיים, עלול להיות כרוך בבעיות . אם רכוזים יותר נמוכים עוזרים ברור שכדאי לרדת לרכוז נמוך יותר. אם הטפול ניתן לסירוגין ואינו כרוך בבעיות כדאי שתשמעי להמלצות הרופא שלך.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור