אדרפין ואזומד

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

04/12/2014 | 10:14 | מאת: שני

היי שלום דר האם אפשר לקחת אזומד 4 ואדפרין ולערבב ביחד כל ערב קצת מזה וקצת מזה ולמרוח על הפנים במקום קליגמן האם זה יעיל לפיגמנטציה כמו הגליקמן? והאם אפשר למרוח את זה כל הזמן לתחזוקה?

תיאורטית יש הגיון בערבוב של שני התכשירים (גם בתערובת של קליגמן יש הידרוקינון ורתינואיד) אולם ערבוב תכשירים צריך להיבדק (אולי הערבוב גורם לבעיה ביעילות). בנוסף, בתערובת של קלינמן בדרך כלל מתשמשים בחומצה רתינואית ברכוז מופחת (להקטנת גירוי) וגם מוסיפים קורטיזון חלש להורדת גירוי עור. ניתן להשתמש באזומד למשך תקופה די ארוכה (אפילו חצי שנה) אך לא באופן קבוע. בשמוש מתמשך לתקופה ארוכה בכל זאת יש סיכון לאוקרונוזיס (פיגמנטציה מהצטברות הידרוקינון בעור).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור