כתמים כהים מאד בתחתית הצוואר ובפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

02/12/2014 | 08:37 | מאת: מרים

שלום רב, עקב פגמנטציה קשה בפנים קבלתי טפול באיזומד. אני משתמשת כ- 5 חודשים, בתחילה לסירוגין, ולאחר חודש, באופן קבוע כל לילה. אינני רואה שינוי בפנים, אולם בתחתית הצוואר,הכתמים שהיו חומים נעשו שחורים. מיד הפסקתי את הטיפול. 1. האם הכתמים בתחתית הצוואר יתבהרו? 2. אני מבינה שלעור הפנים שלי (אני כהה), כנראה אין טיפול להבהרה. אודה על תשובתכם, מרים

שלום מרים הבנתי שיש לך בעית פיגמנטציה בפנים ובצואר. לא ברור לי אם מדובר באותה אבחנה או שמדובר בגורמים שונים. לאבחון מדויק יש צורך להגיע לבדיקת רופא. בפנים שכיחה פיגמנטציה הקרויה מלזמה.מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. יתכן ואזומד לא עזר ואת זקוקה לרכוז גבוה יותר של הידרוקינון (אולי בתערובת של קליגמן). יש לך פיגמנטציה בצואר ואת כהת עור. בעדות מסוימות (צפון אפריקה ותימן) שכיחות פיגמנטציות בפנים ובצואר. אלו די קשות לטפול . עם זאת נראה לי שההחמרה שהיתה לך בצואר אינה קשורה לטפול באזומד (אולי ההיפך, למרות הטפול באזומד). כדאי לך להתיעץ שוב עם רופא עור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור