פיגמנטציה ורטאויט

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

09/11/2014 | 12:54 | מאת: אפרת

שלום, אני בת 28 בעלת עור פנים מנומש ולפני כשנה הבחנתי בכתם קטן חום מצד אחד מעל השפה העליונה, הקוסמטיקאית איבחנה זאת כפיגמנטציה הורמונלית (אני לאחר שימוש של כ 6 שנים בגלולות. הכתם הופיע לאחר החלפת סוג הגלולות, היום כבר חצי שנה לא משתמשת). כאשר ראיתי שהכתם גדל ומתכהה היא נתנה לי סקין טון להבהרה ולקטופיל לקילוף, זה מנע החמרה למשך כמעט שנה ופתאום הכתם החמיר. נלחצתי ושמתי יותר מידי מהלקטופיל למשך הלילה ונוצרה לי כוויה, מאז הכתם התכהה וגם בצד השני מעל השפה יצא פיגמנט כהה יותר. הכתמים לא סימטריים. לפני כשבוע הלכתי לרופא עור והוא איבחן את הפיגמנטציה כפוסט אינפלמטורית ורשם לי רטאויט 0.025 לטיפול. מאז שהתחלתי להשתמש (כל לילה שני במשך כ4 לילות במצטבר) יצאו עוד נקודות פיגמנטציה ונראה שהכתמים מתכהים. לא היתה רגישות גדולה במיוחד אבל הקוסמטיקאית ממליצה נגד התכשיר הזה. אני אובדת עצות ולא ממש יודעת מה לעשות ולמי להקשיב, אשמח לעצה כנה ומקצועית.

מאחר ויצאו כתמים נוספים לככי שוב לרופא העור לאבחון. אם הסכום שלו יהיה שמדובר בפיגמנטציה לאחר דלקת או במלזמה הטפול המומלץ הינו חומרי הבהרה ואני הייתי מתחיל בתכשירים על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן עם רכוז הידרוקינון גבוה יותר). נראה לי שכדאי להימנע מתכשירים העלולים לגרום לגירוי עור (דוגמת פילרים שונים או חומצה רתינואית).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור