מהן תופעות הלוואי ואיך מתמודדים איתן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

24/10/2014 | 19:08 | מאת: אדוה

אני בעלת גוון עור מאד בהיר יבש ורגיש ולפני זמן מה הופיעו לי כתמים כהים באיזור המצח ומעל השפה. לא כתוצאה מהריון. הלכתי לרופאה והיא נתנה לי מרשם למשחה שאותה מייצרים באופן מיוחד, ונאמר לי להשתמש בלילה בשכבה דקה וביום לא להיחשף לשמש ולשים מקדם הגנה. אני משתמשת כבר כמה ימים במשחה והעור הפך רגיש שורף קצת יבש יותר מהרגיל עם טיפונת קילופים. מה אני צריכה לעשות? כל קרם לחות שורף לי האם זה טבעי?

לא צינת מה המשחה שקבלת. בכל מקרה ברור שטפול להבהרה לא אמור לגרום לדלקת. אם נגרמת דלקת, דלקת זו כשלעצמה עלולה לגרום לפיגמנטציה. הפסיקי הטפול שקבלת וגשי להתיעצות אצל הרופא המטפל. צריך לבדוק אם את אלרגית לחומר ההבהרה או שאולי יש בו חומצה רתינואית או חומר דומה שגרם לגירוי ויש צורך ברכוז נמוך ביותר.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור