ויטיליגו

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

28/09/2014 | 22:38 | מאת: אור

אני בת 58. מזה כ-7 שנים התחילו כתמי ויטילגו בכפות הידיים- בצורה די גדולה, מעט ברגלים ומס' סימנים בפנים. מהו הטיפול הטוב ביותר להעלמת הכתמים. החשוב ביותר מבחינתי זה בפנים מסביב לשפתיים. האם מומלץ לעשות טיפול בקרני UV ומה הסכנות בטיפול הנ"ל. האם יש טיפול נוסף, ומהו.

את כהת עור או בהירת עור?

בבעלי עור כהה ההפרעה האסתטית ויטיליגו הינה קשה יותר. כדאי לך לנסות פוטותרפיה. הסיכוי להצלחה באזור הפנים (ולך חשוב בעיקר אזור הפנים) הינו מעל 50%. הבעיות: יש צורך בטפולים חוזרים במשך תקופה ארוכה (יכול לקחת גם שנה) . בשל הטפול ב- UVB (פוטותרפיה) העור מסביב לכתמים עלול להתכהות באופן זמני.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור