פיגמנטציה ותגובה אדמומית

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

26/09/2014 | 10:10 | מאת: שיר

בוקר טוב וחג שמח! התחלתי לפני כמה חודשים לטפל בפיגמנטציה הורמונלית שיש לי על השפה ובמצח ומזה שבוע וחצי אני גם לוקחת כדור בשם דרמה פיור שהוא תוסף תזונה שמיועד לטיפול ביורו פיגמנטציה... בימים האחרונים ובעיקר אתמול פתאום הבחנתי בכך בבירור, שהתפשטה אדמומיות באיזורים של הפיגמנטציה בלבד.... האם ידוע לך על תגובה אדמומית כחלק טבעי של כטיפול? האם זה עתיד להיעלם? תודה!

שלום שיר "פיגמנטציה הורמונלית" קרויה מלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. טפול בחומרי הבהרה שונים עלול להיות כרוך בגירוי העור. במרבית המקרים מדובר ברכוז גבוה מדי של חומצה רתינואית , הידרוקינון או חומר מקלף ומגרה אחר. תגובה דלקתית במלזמה אינה רצויה שכן עלולה להיגרם פיגמטציה שלאחר דלקת העלולה לגרום להחמרת הפיגמנטציה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור