כתמים בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

11/09/2014 | 20:56 | מאת: סמדר

יש לי כתמים חומים בפנים אני לא יודעת ממה זה נגרם לאחר שקראתי פה בפורום רציתי לשאול לפני כשנה בערך החלפתח התקן למרינה האם יכוהי להיות שהחלפת ההתקן גרמה לכתמים ? מה עלי לעשות ? איזה טיפול ? ואיפה? לתשובתך אודה

יתכן ומגובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון או אף התקן למניעת הריון המפריש הורמונים). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. פני לרופא עור לאבחון מדויק ויעוץ.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור