קליגמן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

06/09/2014 | 08:00 | מאת: יעל

שלום רב, אני משתמשת בקליגמן 10% כבר 3 שבועות באופן הבא: ביום הראשון רבע שעה ושטפתי את הפנים. ביום השני חצי שעה, ביום השלישי שעה וכו... כך שביומיים האחרונים אני משאירה את המשחה למשך הלילה ושוטפת בבוקר. האם יכול להיות שתוך שבוע-שבועיים ראיתי שיפור משמעותי בכתמים? מה לעשות עכשיו? להמשיך למרוח ללילה שלם? למס' שעות? לחזור לרופא שיוריד לי באחוזי ההידרוקווינון? אני שואלת כי אני מבינה שלא בריא להשתמש במשחה אם לא צריך ולזמן ממושך וכי יש לסטרואיד תופעות לוואי. רציתי מאוד לשמוע מה המלצתך? תודה רבה מראש

רכוז ההידרוקינון בקליגמן שקיבלת די גבוה וכנראה רופא העור סבר שיש צורך בתכשיר חזק ויעיל. אם את רואה שיפור גדול יתכן וניתן לרדת ברכוז (גם של הידרוקינון וגם של רתין A (לא צינת מה הרכוז בקליגמן שקיבלת). בכל מקרה ניתן להמשיך ברכוז זה גם מספר חודשים.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור