איזומד 4%

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

20/08/2014 | 20:09 | מאת: קרן

אני כהת עור ואני סובלת מכתמים חומים בפנים-באזור הלחיים. הכתמים הינם תוצאה של חשיפה לשמש ושימוש בגלולות למניעת הריון. בהמלצה של קוסמטיקאית רכשתי איזומד 4. האם ייתכן שחוץ מהבהרת הכתמים, ייוצרו לי כתמים בפנים כתוצאה מהטיפול? האם שימוש בגליקמן בטוח יותר משימוש באיזומד? אני רוצה לציין שאני מוכנה נפשית לטיפול ארוך, מה שיותר מפריע לי זה שאגרום נזק כלשהו לעור הפנים.

20/08/2014 | 20:36 | מאת: קרן

שכחתי לשאול- יש לי גם קצת פיגמנטציה מעל השפה העליונה- האם שימוש באיזומד או בגליקמן מעל השפה העליונה אינו בעייתי עקב העובדה שבאזור הזה מתבצעת מריטת שיער מפעם לפעם?

הרושם ממכתבך שמדובר במלזמה. זוהי פיגמנטציה המופיעה בפנים, בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות גלולות למניעת הריון. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד המכיל הידרוקינון ברכוז של 2% או 4% או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר בשלוב עם חומצה רתינואית והידרוקורטיזון). חשוב לדאוג להגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. אזומד 4% הינו בהחלט טפול טוב ומספיקה בחלק מהמקרים. תערובת של קליגמן יותר חזקה אך יש צורך ברצפט רופא. אין בעיה להשתמש באזומד גם באזור השפה (אזור מריטת שערות)

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור