כתמי אקנה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

12/08/2014 | 13:43 | מאת: לילו

היי, אני בת 29 בהירת עור. סובלת מאקנה בגב בפיזור רחב, עדיין נוטלת כדורי רואקוטן. מסיימת עוד חודש. לא נחשפתי לשמש כלל למשך כל הטיפול (4 חודשים עד כה). נותרו לי המון כתמים בגוון חום בהיר בגב. כתמים שטחיים בלבד (לא חטטים). האם יש טיפול לכתמים מסוג זה? האם גם אם לא מטפלים כלל הכתמים עוברים עם הזמן? כמה זמן לוקח להם לעבור? האם עוברים במאה אחוז? אני ממש מתוסכלת ומוטרדת על בסיס יומיומי מהמצב אשמח ממש ממש לתשובה תודה רבה!!!

נראה שמדובר בפיגמנטציה המופיעה לאחר דלקת (POST INFLAMMATOROY HYPERPIGMENTATION). בדרך כלל יכול שיפור הדרגתי במשך מספר חודשים. בהגנה קפדנית משמש עשויה לעזור. ניתן לטפל בתכשירים מבהירים דוגמת קליגמן אולם בחלק מהמקרים הם בעלי בעלי יעילות חלקית.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור