החמרה פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/07/2014 | 12:46 | מאת: גליה

שלום רב, אני משתמשת בהידרוקניון 6% לסרוגין כגלקמן וכהידרוקינון ללא קורטיזונים מחשש לתופעות הלוואי של הסטרואיד כבר כשנה וחצי. במהלך השנה וחצי עשיתי שתי הפסקות של כחודש וחצי ואחרי כמה חודשים עוד חודש הפסקה. כרגע אני בשימוש רציף מאז פברואר השנה. לפני כחודשים גיליתי שהייתי בהריון שלא תכונן ועברתי שאיבת וואקום בשבוע 6. לאחר חודשיים מאותה הההפלה לפתע יש החמרה נוראית בכל הפנים. יש לציין שבמהלך ההריון הפגמנטציה נעלמה לחלוטין. האם יש איזהו הורמון אולי שעלי לקחת על מנת לסייע לטיפול בפגמנטיצה? כי נראה היה שבמהלך ההריון היה דווקא שיפור. יכול להיות שגלולות פרוגרסטון יסייעו למצב? מה גם שלאור השימוש הארוך אני חוששת מפני תופעת שקיעת ההידרוקינון והשחרתו. ניסיתי שימוש באלור, קניתי באמזון, אני לא בטוחה שאכן הגיע אלי המוצר האמתי משום שלאחר שימוש של 8 שבועות נראתה לפתע ההחמרה הקשה. יש לציין שבמהלך השימוש באלור, הורדתי מעט את כמויות השימוש בהידרוקינון לפעמיים בשבוע. כרגע יש לי מלזמה מופשטת על כל הפנים- לחיים, אף מעל השפה מצח ואף בסנטר. מה היית ממליץ לעשות במצב כזה? האם יש איזשהו טיפול אחר? אני מעוניינת להכנס להריון עוד כשנה ורוצה לנקות את הגוף מהידרוקינון בשל הסכנות להריון, מה עלי לעשות? סליחה על אורך ההודעה. אני נואשת. אגב אני חיה באירופה משתמשת במסנן קרינה 50 של דר פישר פעמים ביום. תודה מראש על תשובתך. דליה

הריון מחמיר מלזמה. כנראה היתה הטבה במהלך הריון מסיבה אחרת (ולעתים לא ברור לנו מה הגורם ). אני מציע לחזור ולהשתמש בקליגמן וגם באלור . הם עובדים במנגנונים שונים כך הינה חבור של ההשפעה של כל תכשיר לחוד.

22/07/2014 | 13:08 | מאת: דליה

אבל מה לגבי הסכנה שבשימוש ארוך טווח בהידרוקינון? אני משתמשת בהידרוקינון 6% כבר שנה וחצי... האם אינני מסתכנת כבר בתופעת הלוואי של שקיעה והשחרה של החומר?

בדרך כלל האוקרונוזיס נגרמת משמוש ברכוזים גבוהים יותר . הסכון לכך אצלך קטן. כמובן, מומלץ להפסיק שמוש לאחר השגת הטבה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור