פיגמטציה בפנים, גלולות והתקן

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

15/07/2014 | 12:24 | מאת: הדר

היי, לוקחת גלולות למניעת הריון כ-15 שנה ברציפות.אחרי שתי לידות. יש לי פיגמנטציה כהה מתחת לעיניים, על הלחיים, הסנטר, ומעל השפה העליונה. תכשירים כגון רט אויט לא הועילו. האם להפסיק את הגלולות ולעבור להתקן הורמונלי יכול לעזור? או אולי רק התקן מכני ללא הורמונים כלל יעזור? האם רק טיפול קוסמטי יעזור במצב כזה, כמו פילינג כימי? תודה רבה מראש.

נראה שמדובר במלזמה. מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים בהריון או בנשים המקבלות טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). היא מתבטאת בכתמים חומים המופיעים בפנים. כתמים אלו מוחמרים בחשיפה לשמש. הטפול הראשוני במלזמות הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. התקן המפריש הורמונים יכול לגרום או להחמיר מלזמה. לכן, אם את רוצה להשתמש בהתקן מומלץ התקן מכני ללא הורמונים.

21/07/2014 | 11:34 | מאת: חווה

ממה שאני יודעת, הפיגמנטציה הכהה שאת רואה בפנים היא כתוצאה משימוש בגלולות למניעת הריון, או הריון (תופעה המכונה מלאזמה) או שאלו כתמי גיל. את יכולה לנסות את קרם ההבהרה של מורז, אני השתמשתי בו בגלל שהיו לי כתמים בהריון, וראיתי שיפור משמעותי.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור