פיגמנטציה כתוצאה משעווה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

14/04/2014 | 16:08 | מאת: שני

שלום רב, לפני כשנתיים נוצרה לי פיגמנטציה באזור השפה כתוצאה משעווה. אני שנה מטפלת בשתי משחות שנתנה לי הקוסמטיקאית משחה אחת מכילה: kojic acid, l-arbutin, azelaic acid and Gaba במשחה השנייה המרכיב העיקרי הוא glycolic acid(אין בהן הידרוקורטיזון) - בהתחלה הכתמים התבהרו ולאחר מספר חודשים הפסקתי את הטיפול. לפני כחודש הכתמים חזרו וחזרתי לטפל באמצעות המשחות אך לא נראה שיפור והכתמים נראים כהים יותר. האם כדאי להמשיך בטיפול ולהמתין או לנסות טיפול אחר? האם יש טיפול באמצעותו הכתמים ייעלמו לחלוטין? תודה

פני לרופא עור לעתיעצות. פיגמנטציה לאחר דלקת (לדוגמה, משעוה) לאחר שחלפה, אינה נוטה לחזור. כדאי לבדוק אם אין המדובר במלזמה. יש אפשרות לטפול אחר, נוגד פיגמנטציה, לדוגמה, תערובת של קליגמן.

16/04/2014 | 13:17 | מאת: שני

איך אפשר לדעת האם מדובר במלזמה? באותה תקופה לקחתי גלולות האם זה משנה מבחינת היעלמות הכתמים? כיום לא לוקחת גלולות כבר תקופה ארוכה. אתה יכול בבקשה להמליץ לי על רופא עור טוב באזור המרכז?

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור