פוטו תרמו ליזיס

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

05/04/2014 | 00:56 | מאת: עינת

שלום רב, אני סובלת ממלזמה על שפה עליונה. האם טיפול בפוטו תרמו ליזיס יעיל? האם יש נסיון בשוק לטיפול זה? תודה עינת

פוטותרמוליזיס הינו הרס רקמת מטרה על ידי קרינת אור באורך מסוים. האור המכוון לאיבר המטרה נספג רק בה. האור הנקלט יוצר חמום הפוגע ברקמה זו. מכשירי לייזר ו IPL פועלים בדרך זו. הטפול הראשוני במלזמה הינו תכשירי הבהרה על בסיס הידרוקינון (דוגמת אזומד או התערובת של קליגמן המכילה הידרוקינון ברכוז גבוה יותר), הגנה קפדנית משמש והפסקת גלולות בחולות הנוטלות גלולות. טפול בלייזר או ב- IPL הפוגע במלנין עשוי לגרום להטבה אולם החמום מלווה בדלקת ועלול לגרום לפיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATOR HYPERPIGMENTATION). יש לשקול טפולים כאלו רק במקרים בהם נכשל הטפול שצינתי וגם אז תוך המשך הטפול בתערובת של קליגמן או תכשיר דומה אחר.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור