כתמים כהים ושקעים מתחת לעניים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

31/03/2014 | 14:47 | מאת: שיר

שלום רב, מגיל קטן אני מתעסקת באזור העניים שלי , שלדעתי לא אסטטי. יש לי מלידה כתמים ושקעים כהים מתחת לשתיים העניים.. כן, איפור אני מנסה אבל זה לצערי לא קבוע. האם ניתן לטפל בדבר כזה? להבהיר את העור ולמלא את השקעים מסביב? אשמח לתשובה בהקדם

שלום שיר קימות שתי אפשרויות: א) שהפיגמנטציה הינה תוצאה של גירוי כרוני באזור, שפשוף מתמשך ודלקת. המנגנון במקרה זה הינו פיגמנטציה לאחר דלקת (POST INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION). גירוי כזה יכול להיות לעתים בבעלי רקע גנטי אטופי (גנטיקה של קדחת השחת , אסטמה או דלקת עור אטופית). במקרם אלו טפולים נוגדי דלקת שונים עשויים לעזור (פחות דלקת וגרד ופחות פיגמנטציה). טפולים מורידי פיגמנטציה עשויים אף הם לעזור. ב) אפשרות שניה שזוהי פיגמנטציה על רקע גנטי הקימת בעדות שונות (בעיקר ביוצאי צפון אפריקה ותימן). במקרים אלו האפשרות לסיע מוגבלת וטפולים להורדת פיגמנטציה אף הם בעלי יעילות מוגבלת. כדאי לך להבדק אצל רופא עור ולראות מה עשוי להתאים לך. לגבי מלוי האזור, זהו אזור רגיש ובעיתי להזרקת חומרי מלוי. כדאי לך למצוא יעוץ ברמה גבוהה לגבי אפשרות זו (וכמובן רק חומרי מלוי מתפרקים...)

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור