פצעים -- דחוף

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

01/11/2016 | 15:17 | מאת: גלעד

שלום נוצר לי פצע עמוק - כמו קערה (ממש חור) במרכז האף בעיקבות עקיצה שגורדה. אני לא יודע איך לטפל ודי מבולבל כי שמעתי גרסאות סותרות לאיך הכי נוכון לטפל ומאוד אודה להסבר. יש גרסה האומרת שכדאי לייבש את הפצע כדי שיווצר גלד וזה יחלים כך הכי מהר והכי טוב ומצד שני יש גרסה שאומרת שחייבים לשמור על לחות לפצע (לשים וזלין או משחה דומה) כדי שהפצע יחלים יותר תקין מה התשובה הנכונה - הכי נכונה להחלמה הכי מהירה ובתיקווה שתיהיה הכי תקינה (ללא צלקות בתיקווה) אם אם סוגי פציעות שלכל אחת גרסה אחרת נכונה, אודה מקרב לב אם אפשר להסביר מה נכון למה ולתת דוגמא. זה ממש חשוב לדעת. תודה מראש

מרח משחה אנטיביוטית (מופירוצין או פוסידין או סינטומיצטין) ופנה לרופא עור לבדיקה (האם באמת היה מדובר בעקיצה או אולי יש אפשרות אחרת) .

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור