פלאק ושיננית

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

31/10/2014 | 23:15 | מאת: רעות

היהפלאק יפה לי הרבה פלאק שהצטבר השיננית הראתה לי מה לעשות ויש דלקת ממש קטנה נתנה לי גל שאמרה שעוזר וכבר יש הקלה והראתה איך משתמשים במוצרים ההיגיינה השאלה היא האם לאור שהרבנית עכשיו מהפעם האחרונה כדאי במקום כל חצי שנה לעשות עד שבטוח שהשיננית תראה שהכל בסדר כל 4-5חודשים או שזה בתדירות גבוהה מדי יהיה? ועוד שאלה יש לי עוד כמה חודשים את הניתוח להארכת כותרת אני קבעתי שיננית אבל את הניתוח אני יכולה חודש לפני הניתוח או חודש אחרי מה עדיף?

רעות שלום תחזוקת שיננית כל 4 חדשים הינה מקובלת ואינה גורמת נזק, ההיפך הוא הנכון. לגבי תזמון תחזוקת השיננית, ישנם שיקולים לכאן ולכאן: תחזוקה לפני ניתוח יכולה להשפיע לטובה על ההחלמה, מצד שני, בעקבות הניתוח, התפרים והשטיפות חלה ירידה ברמת ההיגיינה האורלית, הצטברות פלאק, אבן שן וצביעה של המשנן. הנושא פתוח לשיקול דעתך. ניתן לבצע התחזוקה גם לפני וגם אחרי. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים