SSRI ותופעות לוואי מיניות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/12/2016 | 09:57 | מאת: אנונימי1

היי עקב חרדה ודיכאון ומחשבות טורדניות קיבלתי ציפרלקס במינון נמוך (20 מ"ג) למשך חצי שנה. נאצלתי להפסיק עם התרופה כי סבלתי מתופעת לוואי של שפיכה מעוכבת. (ליתר פירוט: יש חשק מיני, אבל לא מרגיש כמעט כלום באיבר המין... לא מצליח להגיע לשפיכה אלא אחרי הרבה ניסיונות חיכוך, לפעמים יותר משעה, עד שאני ובת הזוג מתייאשים ומפסיקים את הסקס מבלי שאני שופך). כמה ימים אחרי שהפסקתי לחלוטין את התרופה - תופעת הלוואי נעלמה. בעקבות תופעת הלוואי הזאת החליפו לי את התרופה ללוסטרל, וגם בה במינון נמוך היתה אותה תופעות לוואי, גם אחרי חצי שנה עם התרופה הזאת לא היה שיפור בתופעת הלוואי הזאת. גם כאן כמה ימים אחרי שהפסקתי לחלוטין את הלוסטרל - תופעת הלוואי נעלמה. האם זה אומר שאין תרופה פסיכיאטרית שלא תגרום לי לתופעת הלוואי הזאת?

14/12/2016 | 10:26 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אכן תופעת לואי שמקשה עליך מאוד. מלבד שתי התרופות שציינת ישנן תרופות אחרות שעשויות להתאים לך. שווה לבדוק ולהתאים!

מנהל פורום פסיכיאטריה