טיפול בדיכאון בטריטיקו 50 מ"ג

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/10/2016 | 08:48 | מאת: תמרה

אחר שתרופות כגון ציפראלקס, ציפראמיל ובונסרין לטיפול בדיכאון לא הוכחו כיעילות ואף גרמו לי תופעות לוואי קשות, הפסיכיאטר של קופ"ח רשם לי טריטיקו 50 מ" שאני לוקחת בערב קרוב לשינה יחד עם ארוחה קלה. שאלותי הן: תוך כמה זמן אמור הכדור להתחיל להשפיע (כלומר להקל את הדיכאון)? אני נוטלת את זה כשבוע ולא מרגישה שום הקלה, אולי אפילו להיפך. כמו כן, התרופה הזו גורמת לי תחושת נפיחות ברגליים, כאבי רגליים, התנועתיות שלי איטית וכבדה יותר (כאילו יש לי פחות שליטה בחלק מהתנועות, בעיקר בהליכה, אך גם בכל ההתנהלות המוטורית). כמו כן אני ישנונית ועייפה חלק גדול מהיום. האם תופעות הלוואי הללו אמורות לחלוף אחרי תקופת ההסתגלות לתרופה, או שהן מחייבות להפסיק את נטילתה? מאחר שהפסיכיאטר של קופ"ח זמין רק אחת לחודש, אני פונה אליכם. עליי לציין שתופעות הלוואי אינן פוגעות בתפקוד היומיומי שלי, אלא רק מאטות את קצב פעילותי וגורמות לי להתעייף מהר יותר מהרגיל מכל מיני פעילויות יומיומיות. תודה מראש על התייחסותכ

09/11/2016 | 08:11 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך נדרשת סבלנות בהתחלת התרופה ותופעות הלואי חולפות להן בדרך כלל. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה