פגיעה כתוצאה מהתנכלות במקום עבודה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/08/2016 | 17:29 | מאת: רינת

שלום, במהלך עבודתי בחברה גדולה זכיתי ליחס עוין וגרוע במיוחד מהמנהל שלי. התלוננתי עליו וההנהלה טייחה את התלונה וניסתה להציג אותי כלא אמינה. עברתי עשרות שיחות שבהן ניסו לגרום לי להתפטר והתנכלו לי. נפגעתי מאוד ולאחר שעזבתי שם, עבדתי תקופות קצרות במשרות אחרות, עד שהבנתי שהפגיעה קשה מדי. מאז אני בבית, מרגישה שאני לא יכולה לחזור ולעבוד עם אחרים. צריך לציין שיש רקע במקור של חרדה ו - OCD. אני משחזרת באופן יומיומי דיאלוגים ושיחות שהיו, הטחות האשמות בי, ומנסה כביכול "לענות" (את מה שלא עניתי אז, כשישבתי וספגתי) ו"לשנות" את העלילה. זה גורם לי לחוסר ריכוז משמעותי ולהמון תסכול, בלי יכולת כמובן לשנות את מה שכבר היה, אך גם בלי יכולת להמשיך הלאה. אני מרגישה שאני לא מסוגלת לחזור לעבודה בסביבה רגילה. האם זה מצב של פוסט טראומה? ואיך מטפלים בדרך כלל? תודה רבה, רינת

11/09/2016 | 07:31 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום רינת אכן ניכר שסבלת ועדיין סובלת אך אין לי דרך לאבחן דרך הפורום. הייתי מציע לך לגשת ולדבר עם איש מקצוע שעשוי לסייע לך מאוד בסבלך זה. תרגישי טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה