הפרעות חרדה ודיכאון אצל קרובת משפחה- מה ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/08/2016 | 19:43 | מאת: ניקיטה

שלום רב, קרובת משפחה שלי סובלת מדיכאון ומהפרעות חרדה מאובחנים. לאור זאת היא נוטלת ויפאקס במינון הגבוהה ביותר שניתן בהמלצת הפסיכיאטר ומתנגדת לקבל טיפול פסיכולוגי. משיחות איתה הבנתי שהיה אירוע שגרם לה לטלטלה והערכתי שזה ככל הנראה אחד הטריגרים למחלה שלה. כל ניסיון לקבל ממנה מידע על האירוע כשל והיא העדיפה להדחיקו, למרות המלצותיי לדבר עם מישהו על כך. השאלה שלי היא- האם אוכל לעזור בכך שאשכנע אותה לספר לי על האירוע ולהוציא את העניין, בידיעה שאם לא אעשה זאת, היא ככל הנראה לא תספרו לעולם?

11/09/2016 | 07:15 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מנגנוני הגנה יעילים עשויים לסייע לנו בחיינו ואל לך ,שאינך איש מקצוע, לנסות לפרק אותם ולפגוע בהומאוסטזיס שלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה