עזרה בהפסקת עישון צמפיקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/07/2016 | 21:17 | מאת: שי

שלום רב , - אני נוטל כ 15 חודשים וולבוטרין . - תשעה חודשים 150 מ"ג ולאחר מכן עד לפני כחודש 300 מ"ג . - הכדור בהחלט עזר ולא התחשק לי לעשן. [ אני זוכר אפילו במהלך התקופה מפגש מחזור שהעישון מסביבי הגעיל אותי]. -בשלושה חודשים האחרונים [ מפגש עם ידידה מהעבר] גרם לי לעשן מידי פעם במפגש סיגריה אחת לשבוע. - בהדרגה הגעתי ל 10 סיגריות ביום ומניח שזאת הדרך לחזור לקופסא וחצי כמו פעם. - הפסיכאטרית אומרת שזה לא עובד כבר על הקולטנים ובגלל מצב הרוח הירוד שילבה לי ברינטליקס 10 מ"ג + וולבטרין 150 מ"ג. - הבריטלניקס מעולה מבחינת מצב רוח אך גורם לנידודי שינה [ אני נוטל אותו כבר שלושה שבועות ] וכן עושה בעיות ביחסי מין [ למרות שהבנתי שזה כדור ללא תופעות לוואי ביחסי מין ]. אני דיי מבולבל ושאלותי הן : 1. האם יכול להיות שהברינליקס 10 מ"ג מגיב כך כיחסי מין ונדוני שינה בגלל השילוב עם וולבטרין 150 צ"ל [ אם הוולבטרין אף פעם לא היו לי את הבעיות הנ"ל ] 2. קראתי באינטרנט שכדאי ליטון בוורניקלין (צמפיקס] מבין שמקסימום טיפול זה 24 שבועות מה קורה לאחר מכן? 3. האם מבחינה נורולוגית זה שאני מחליפים כדורים , משלב יכול לפגוע בי מבחינה נורולוגית בהמשך ? תודה המיואש

16/07/2016 | 20:40 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נראה שהפרעה השינה יכולה להיות מההפרעה הדכאונית שטרם הגיבה עם הברינטליקס. כך גם לגבי התיפקוד המיני. טבען של תרופות שהן ככלל מפסיקות את פעולתן עם הפסקת הטיפול. מטרתו של הצמפיקס היא הפסקת עישון ותו לא. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה