חרדה ציפרלקס בוספירון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/06/2016 | 02:33 | מאת: איתי

שלום, אני בן 24 , סטודנט. אני סובל מחרדות די קשות מאז שחרורי מהצבא. לפניי חודשיים הרופאה רשמה לי ציפרלקס ועליתי בהדרגה עד 15 מג. למעשה, אין שום שיפור ואף החמרה במצב. ישנן פעמים במהלך היום שתוקפת אותי חרדה עצומה ותחושת בלבול. המחשבות רצות בתוך הראש וגם אובדנות מגיעה. אני לא מאשים את הציפרלקס משום שהיו לי חרדות גם לפני (הרי זו הסיבה שהתחלתי בטיפול מלכתחילה) אולם הציפרלקס לפעמים משתק אותי לכמה שעות עם חרדות טורדניות קשות. בנוסף, שמתי לב שהתפוקה שלי בלימודים ירדה מאוד מאז תחילת הטיפול, אני בקושי מצליח לזכור דברים פשוטים. ובכן, חזרתי לרופאה והיא הפצירה בי להמשיך לקחת וגם להגדיל ל20 מג. אני מאוד חושש משום שאי כבר חודשיים וקצת עם התרופה ללא עם החמרה במצב והרופאה מפצירה בי להמשיך.. מה לעשות ? שאלתי את הרופאה על תרופה בשם בוספירון והיא ענתה לי בלקוניות שהתרופה לא מתאימה לי. מדוע? אני הרי סובל מחרדות ולא מדיכאון קשה בכלל אז למה שלא אנסה את הבוספירון? תודה רבה.

11/07/2016 | 08:55 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ככלל,כדאי להשמע להמלצות הרופא המטפל-הרי זאת ההתמחות שלו. המחשבות שלך נובעות מאותו מוח חרד ועל כן החלטותיך מוטות בהתאם! לדעתי הרופאה שלך צודקת במקרה כפי שתארת ולך אחריה או שתגש לקבל חוות דעת שניה. הבוספירון חלש כתרופה עצמאית לטיפול בסוגי חרדה מסוימים. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה