קונצרטה - המשך להודעה הקודמת בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/05/2016 | 10:00 | מאת: דודו

שלום שוב, והנה בקשת העזרה השנייה בבקשה - קונצרטה כל כולם של הסטימולנטים (כל המתילפנידאטים וכל האמפיטמינים) יצרו דיכאון בשעות השפעת התרופה (גם ככה אני סובל מדיכאון קל/דיסטמיה). אחרי נסיון ארוך של חודשים מצאתי שכולם הובילו לדיכאון, נתק, אפאטיות קשה בשעות התרופה! המצב השתפר מאוד כשהתרופה חלפה. הניסיונות היו גם יקרים במחיר הכספי והבירוקרטי (ייבוא אישי של חלק). ניסיתי הכל - כל הריטלינים, פוקלין קצר וארוך, אדרל קצר וארוך, ויואנס. והכל במינונים שונים ותחת ליווי מקצועי ביותר! (רק מדבקות דיטרנה לא ניסיתי בשל העלות ההזויה). לחלקן היו תופעות לוואי נוספות (שינה, זיקפה, ברוקסיזם, עליה בלחץ הדם). התרופה היחידה שלא הובילה לדיכאון היא הקונצרטה (במפתיע רק במינון גבוהה 90), אולם היא מובילה לפגיעה בזיקפה בזמן השימוש (והופתעתי שעד 2-3 ימים אחרי השימוש!). בדקתי, וזה בהכרח ובוודאות קשור לקונצרטה. יש לדעתך פיתרון? אני מעדיף שלא להשתמש בתרופות לשיפור הזיקפה. אגב, בהמשך להודעה הקודמת - שמעתי שטרזודיל דווקא משפרת את הזיקפה. זה יכול לסייע? תודה רבה! ברכות, דוד

01/06/2016 | 10:09 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן כן. תנסה גם לדלג על מנות של קונצרטה ולהתאים למועד הרצוי .

מנהל פורום פסיכיאטריה