טרזודיל - עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/05/2016 | 09:57 | מאת: דודו

שלום רב, אנא סלח לי על ריבוי השאלות אבל אני זקוק לעזרתך המקצועית לגבי 2 תרופות - טרזודיל וקונצרטה. אפריד בין שתי בקשות העזרה לשתי הודעות. טרזודיל - 1. האם ניתן לקחת טרזודיל 100 בלילה וקונצרטה 90 בבוקר? 2. האם טרזודיל 100 יכול, במינון שכזה, לסייע למצב הרוח (אני יודע שהסיכוי נמוך אבל האם נתקלת בזה או שיש איזשהו הגיון תאורטי)? 3. השאלה החשובה יותר - עם מה היית מעדיפה שמטופל יירדם - טרזודיל או בנזודיאזפינים? (קשה לנסח את השאלה - כלומר מה פחות "מזיק"/פחות "בעייתי"/יותר "בטוח", כולל ענייני גמילה וענייני תלות/התמכרות/העלאת המינון?). רופא המשפחה לא ידע לתת תשובה. 4. ועוד משהו חשוב מאוד - מניסיונך - האם מטופלים מדווחים על עצירויות עם טרזודיל? האם בדר"כ (מניסיונך) יש תופעות לוואי רבות לתרופה זו? עם עצירות אני לא מסתדר וזה מאמלל אותי. 5. יש צורך להתחיל מ 50 ולהעלות או שאפשר יש 100 או שאפשר להתחיל ישר ב 100? (הרופא פשוט רשם 100 אבל אני רואה שאפשר לשבור לחצי). תודה על כל העזרה ותודה על ניהול הפורום המרתק! דוד

01/06/2016 | 09:55 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך דודו שילוב התרופות אפשרי. לטרזודיל יש יכולת פרמקולוגית אנטי דכאונית. מתחילים ממינון קטן ועולים רק לפי הצורך. כדאי להשאיר את הbz תמיד בסוף. עצירות תתכן אך אינה בולטת קלינית בדרך כלל. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה