לא יודע מה לעשות כבר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/05/2016 | 23:50 | מאת: אנונימי

שלום וברכה רציתי לדעת מה זה בדיוק "מחזור מהיר של דו-קוטביות"? באיזה תדירות זה מתאפיין? מה שקורה שמצב הרוח שלי משתנה לעתים תכופות מאוד.. ז"א שבבוקר אני יכול לקום בהרגשה די אופטימית.. ואז לדוגמה להיכנס לשיעור בלימודים שלא כל כך מעניין אותי ואז אני מתנתק מריכוז ולא מקשיב ומפסיד חומר ואז זה משפיע עליי נורא והרגש מתדרדר עד לפעמים שיש לי חשש מאובדנות.. (למרות שזה לא קרוב לעשייה אך קיימות מחשבות לעתים.. - ה"אפקט" נורא סוער!) יש לציין שכלפי חוץ אני נראה די יציב לסובבים.. או יותר מדויק לא רואים כל כך כלפי חוץ את מה שמתחולל בתוכי.. האפקט או הרגש מאוד סוערים מבפנים ולא נראים כל כך כלפיי חוץ... אני יכול להרגיש ריקנות ולעתים מחשבות אובדניות (אך לא נראה לי שזה ממשי כרגע) ופסימיות מוחלטת.. ואז פתאום מישהו יכול לעודד אותי קצת והמצב רוח יכול להתחלף.. ואז שוב אני נשאר לבד ואז שוב שוקע... :\ ז"א זה מאוד אינטנסיבי(!!) העניין שלא תמיד אנשים נמצאים לצידי בכדי לעודד אותי וכשאני לבד קשה לי להעסיק את עצמי ואני עלול לשקוע בפסימיות וריקנות שבקלות מפילים אותי למצב רוח רע בולט! אני מאוד דואג לשינויים הרגשיים העצומים האלה.. אני לא יודע אם יש מקום לשינוי תרופתי.. מה דעתך? כרגע אני נוטל 100 מג למיקטל 100 מג לוסטרל ו25 מג סרוקוואל אני דואג שאם אני אשנה טיפול תרופתי ש"יכהה" לי את הרגש אז אני לא אהיה יצירתי ולא אהיה "אני".. והתרופה תשנה לי את האישיות שלי :\ חוץ מזה אני נורא פוחד להשמין אני שוקל בערך 100 קילו וזה גם משפיע לי על מצב הרוח :\ יש לי דחף להרבה מתוקים למרות שאני מנסה לשלוט על זה.. בנוסף מטופל בשיחות על בסיס שבועי.. מה דעתך?

01/06/2016 | 09:14 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך מה שאתה מתאר זה חוסר יציבות אפקטיבי השייך לציר 2 ולא שינויים של רפיד צייקלר של הפרעה ביפולרית. המצב שלך מורכב ומאופיין ברגישות רבה ועל כן דורש התייסות מיוחדת ואישית ועל נדרש טיפול קרוב וספציפי. כדאי שתצמד לפסיכיאטר שיעשה זאת. תרגיש טוב.

מנהל פורום פסיכיאטריה