מס' שאלות על תרופות גנריות ותופעות לוואי.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/05/2016 | 14:54 | מאת: עינב

שלום דר', 1. תרופה גנרית - אני יודעת שהיא אמורה להכיל אותו החומר הפעיל/העיקרי בדיוק, האם אכן כך הדבר? האם מרוניל לא טובה יותר לטיפול ב-OCD ממרוניל, או להפך? 2. תרופות גנריות עלולות/עשויות להכיל מרכיבים נוספים שיכולים להיות להם השפעה על תופעות הלוואי של התרופה? דוגמא: בעניין מרוניל ואנפרניל, ובהנחה שלא ניתנת כרגע תרופה נוספת כאוגמנטציה - 3. האם הן (אמורות להיות?) אכן זהות מבחינת יובש בפה? אם הן לא אמורות להיות זהות בפרמטר הזה, מי משתיהן ידועה כגורמת לכך פחות? 4. האם טופיתרים, טופמקס וכל התרופות המכילות Topiramate - הן תרופות אנטי-כולינרגיות? 5. אם כן, מי משתיהן (או מ"טופיראמאטיות" אחרות, שיכולות להינתן יחד עם אנפרניל או מרוניל), תגרום יותר או פחות ליובש בפה? כמובן מהשאלות שלי, תופעת הלוואי הקריטית שעל הפרק, בעודי בפני טיפול חוזר בחלק מתרופות אלה (אך מושכל יותר), היא היובש בפה. אם כן - 6. איזה שילוב מועדף בעינייך: מרוניל או אנפרניל ועם איזו תרופת "טופיראמאט"? 7. ממשפחת הטריציקליים, האם קלומיפראמין הוא הטוב ביותר כנגד OCD? (תופעות הלוואי של האנפרניל במשך 4 שנים ויותר, היו בלתי נסבלות: יובש חמור בפה, יובש ווגינלי והזעה חריגה. 8. האם יש שילוב מוצלח יותר, מוכח לטיפול ב-OCD, ממשפחת הטריציקליים (או כל משפחה אחרת, שיש בה תרופה מוכחת כנגד (OCD, והטופיראמאטיים, ללא יובש בפה, יובש וואגינלי (או כל פגיעה בתפקוד המיני) וללא סכנה של עלייה במשקל? 9. בהתעלם כרגע מפרמטרים כמו גיל, מצב גופני, נטילת תרופות נוספות וכד' – מה נחשבת התרופה המנצחת או מה נחשב השילוב המוצלח ביותר, עם מיעוט תופעות לוואי – כנגד OCD? תודה רבה מראש, עינב

01/05/2016 | 20:26 | מאת: עינב

התכוונתי - האם מרוניל לא טובה יותר לטיפול ב-OCD מאנפרניל, או להפך?

מנהל פורום פסיכיאטריה