הסבר על קביעת אבחנה רפואית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/02/2016 | 17:51 | מאת: נורית

שלום אני גברת בת 55 שהיתה מאושפזת בבית חולים תקופה ארוכה . ביום השני לאשפוז הגיע פסיכאטר לשוחח איתי. השיחה היתה קצרה ונגעה למצב הרפואי שלי . עברו שלש שנים מאז ואני חזרתי לחיות בבית חיים נורמלים פחות או יותר . עברתי לאחרוני על האבחנות הרפואיות שלי .וגיליתי להפתעתי שאני מאובחנת שמישהי שצריכה לעבור שיקום מוחי(טיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי) כדי להפנים את מצבי. השאלה האם יתכן שאם לא הסכמתי עם אבחנת הרופאים שקבעו שעלי לחיות בכיסא גלגלים עד שאסיים את חיי .מכיוון שלטענתם אין סיכוי שאשתקם ואחזור לחיים נורמלים במידה כזו או אחרת.אני זקוקה לשיקום מוחי או טיפול פסיכאטרי . נראה ונשמע מוזר מאחר ואני לא מרותקת לכיסא גלגלים ואני מתפקדת עצמאית במידה כזו או אחרת תודה

09/03/2016 | 19:56 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מול הצלחה אין ויכוח! ממליץ לך לגשת לרופא המאבחן ולאפשר לו לבדוק אותך שוב ולתקן אבחנתו. תרגישי טוב!

09/03/2016 | 21:28 | מאת: נורית

אני מודה על התשובה אבל יהיה קצת קשה לקבוע פגישה מאחר והרופא המאבחן הוא מנהל המרפאה הפסיכיאטרית של אותו בית חולים תודה על התשובה ואיחולי הבריאות נורית

מנהל פורום פסיכיאטריה