שילוב של ציפרלקס ורטלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/02/2016 | 18:27 | מאת: יאיר

היי שלום. קצת על עצמי אני כרגע בן 23 סטודנט בתקופת מבחנים . לאחרונה חוויתי משבר גדול בחיי. בגדתי בחברה שלי עם מישהי שהכרתי בצבא. ניהלתי מערכת יחסים במקביל ואני ממש מתחרט על כך . חברה שלי עזבה אותי ומאז אני חווה אובסיסביות כלפיה, אך זה נחלש עם הזמן, מנסה להתעלם כמה שיותר ופשוט לתת לה לקפוץ בזמנים מסוימים לראש . הקטע המוזר שהבחורה מהצבא ואני חזרנו לדבר כשבועיים לאחר הפרידה מהחברה, וחזרנו לקשר ואנחנו מנסים. אני מנסה איתה כי היא בעצם היחידה שהצליחה להוציא אותי מהדיכאון שנכנסתי אליו, אני לא יודע אם זה נכון לעשות את זה , אבל באיזשהו מקום אני צריך מישהי בחיי והיא ממלאת אותה וממש דואגת לי וזה מרגיע . בכל מקרה, נכנסתי לדיכאון לאחר הפרידה, החברה גם החזירה לי ומיהרה לצאת לדייטים והתנשקה עם מישהו מולי . לאחר שזה קרה סוג של יצאתי לדרך חדשה אני כבר לא רוצה אותה אבל איכשהו הזכרונות הטובים ממנה קופצים מדי פעם , למרות שאני יודע שלחזור אליה זה לא אופציה לא מהצד שלה בטח , וגם מהצד שלי זה לא יהיה טוב כי קשר טוב ואהבה כבר אין שם . התחלתי טיפול בציפרלקס 10 מג, החודש הראשון עבר יחסית טוב ללא תופעות לוואי, אבל שהתחלתי לשלב עם רטלין 10 מג התחילו לי הפרעות שינה חריפות, אני יושן לפעמים 12 שעות, ובלילה לא מצליח להירדם לפני 2-3 , כמו כן הדבר בטח קשור לעובדה שבתקופת מבחנים יצא שנשארתי ער 2-3 לילות ברצף . אני מעוניין בכלל לעבור לרטלין SR , שכן הרטלין 10 מג לא כל כך משפיע עלי . מה עלי לעשות כדי להתגבר על בעיות השינה ? האם עישון מזיק להשפעה של הציפרלקס/רטלין ? האם לשקול לוותר על הציפרלקס ? אפשר להגיד שהדיכאון החריף כבר עבר, אני רחוק מאיך שהתנהגתי לאחר הפרידה (עבר מאז חודש וחצי ) , אך עדיין חווה עליות וירידות במצבי רוח , הייתה תקופה שהרגשתי בטוח בעצמי וחזק שכן באמת שלא חסר לי כלום , אך בשבוע האחרון אני שוב נמצא במגמת ירידה, חסר בטחון, ללא חשק לאכול/מיני , מחשבות שקופצות שוב ושוב , והאובסיסביות לבדוק את הפייסבוק של החברה לשעבר כל פעם פשוט מוציא אותי מריכוז . חשוב לציין שאני מבין את חמרת מעשיי, אני לא מפסיק לשפוט את עצמי על מה שעשיתי ומצטער שמאדם שרחוק מלהתנהג ככה וכולם רואים בו דוגמה , בקלות דעת הרסתי את חיי . רוצה לחזור שוב למסלול הטוב , מתחילת הלימודים רק התעסקתי בשקרים ובמערכות יחסים הללו ולא ייחסתי חשיבות ללימודים, אני עכשיו כמעט לאחר מועדי א' שלא הצלחתי בהם ורוצה לשפר במועדי ב' כי יש לי את היכולות ללא ספק. אני נאלץ פשוט להשלים הרבה חומר לבד ובאונברסיטה שאני לומד בה הדבר לא פשוט כלל . אשמח לעצות ודעות ותודה על ההקשבה .

28/02/2016 | 17:25 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ממליץ לשלב טיפול פסיכולוגי מתאים וכן לשקול שוב את הטיפול התרופתי.

מנהל פורום פסיכיאטריה