שיפור ללא כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/11/2015 | 07:51 | מאת: יוני

ד"ר שלום, אחי כיום בן 30, גר עם ההורים, אבל מלבד זאת מנהל אורח חיים תקין פחות או יותר - עובד, יוצא עם חברים, רואה טלוויזיה .... לפני כ-10 שנים הוא נפרד מחברה ומאז הוא התחיל לגלות סימפטומים של התכנסות בתוך עצמו, משפטים לא תמיד ברורים , טיולים חסרי תכלית בבית / ברחוב. פסיכיאטר אבחן כאבחנת אישיות אבל נזהר מלאבחן סכיזופרניה. אחי לקח כדורים במשך כשנה - כדורים שהפכו אותו טיפה קהה חושים ומאז הוא לא לוקח יותר. בקיצור, הוא ללא כדורים במשך רוב התקופה. בחודשים האחרונים הוא החליף עבודה ומצבו השתפר - הוא מבלה יותר עם חברים , שמח יותר אבל חלק מהסימפטומים עדיין קיימים - כמו משפטים לא ברורים לעתים. שאלתי היא אם יכול להיות שזו הפרעת אישיות כמו סכיזופרניה (יתכן שבמצב כזה מצבו ישתפר ללא כדורים ? ) או שיתכן שזו פשוט פוסט טראומה. שאלה נוספת - עד כמה המחלות האלה הן גנטיות ? אני יודע שלסכיזופרניה יש מרכיב גנטי ... ולשאר ? אם אחי חולה במחלה כזו, קיים סיכוי גבוה שגם ילדיי יהיו חולים או שאם לי ולאשתי לעתיד אין הפרעה כזו - אז הסבירות שהכל יהיה בסדר היא גבוה . בכל מקרה, ננסה לקחת אותו לפסיכיאטר שוב אבל רציתי רק לקבל תמונה כללית תודה מראש, יוני

29/11/2015 | 08:35 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אכן,להפרעות פסיכיאטריות רבות ישנו מרכיב גנטי או משפחתי שעדיין לא פוענח דיו. נראה שמדובר בכמה גנים שחוברים יחד בכדי לתת תמונה קלינית. יחד עם זאת ולמרבה המזל, יש גם צורך במרכיב סביבתי בכדי לגרום למחלה להופיע. אז שווה מאוד להשקיע במרכיב הזה.

מנהל פורום פסיכיאטריה