כיצד לגרום לאדם לגשת לטיפול פסיכיאטרי?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/07/2015 | 08:10 | מאת: ca1000

אינני יודע כיצד לגרום לו להתחיל בטיפול. איבחון וטיפול. הוא בסוף שנות העשרים. חרדתי, כפייתי מעט, לא נמצא במעגל העבודה אם כי לומד. מתרחק מחבריו. התנהגות חברתית לא נורמטיבית. היה בטיפול פסיכולוגי בעבר. לא נראה שהוא מכיר בבעיותיו. בתודה.

31/07/2015 | 17:54 | מאת: אבנר

רגע נשמה, מה הקשר שלך לבחור (משפחתי, חברי, או אחר) ? כי לי ההתנסחות שלך נשמעת מתנשאת, טכנית וקרה ומתאימה יותר לאיש מקצוע ולא לחבר/קרוב. המעט שאתה יכול לעשות זה להגיד לבחור שאיכפת לך ממנו ושתמיד תהיה שם בשבילו, לא משנה מה. את האיבחונים והטיפולים למיניהם מוטב שתשאיר לאנשי מקצוע מוסמכים. תן לבחור קצת כבוד ואל תתחיל לחפש בכוח איך "לגרום לו לגשת לטיפול פסיכיאטרי" דווקא (אתה חושב שהוא בהכרח יודה לך, גם בדיעבד, אם "בזכותך" יימצא עצמו כלוא למשך כמה חודשים טובים במחלקה סגורה ? וזו לא הגזמה). תהיה אנושי, תנסה לעזור באמת (אבל לא בכוח !) ופחות לשפוט, לאבחן, להחליט מה טוב לזולת.

01/08/2015 | 19:48 | מאת: ca1000

הקשר שלי הוא משפחתי. אני נראיתי כך כי התנסחתי בצורה זהירה. התשובה שקבלתי נכונה. אך לדעתי ולא רק לדעתי הוא זקוק לאבחון וטיפול. מודה לך על עזרתך.

מנהל פורום פסיכיאטריה