ציפרלקס, לוסטרל או רמוטיב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/07/2015 | 12:01 | מאת: ארז

שלום וברכה. לפני מספר שנים אימי החלה לחוש בדיכאון חרדה ולחצים נפשיים בנוסף לנדודי שינה. רשמו לה מרשם לציפרלקס והיא אכן נטלה במשך כשנתיים את התרופה אשר השפיעה עליה מבחינה נפשית לטובה. אומנם היא עלתה במשקל וגם הייתה קצת מנותקת רגשית מבעבר אבל שמחנו שהיא לא חשה את התחושות הקשות שהיו לה לפני נטילת התרופה. לפני כחצי שנה היא הפסיקה בהדרגתיות את נטילת התרופה (וזאת במקביל לטראומה רגשית שעברה במשפחה) ומצבה התדרדר במהירות. כיום היא כמעט ולא ישנה בלילות, אוכלת מעט מאוד, חשה חרדה עצומה מכל דבר קטן ויש לה לחצים נפשיים ודכדוך עמוק שאין לו שום עוגן במציאות. היא פנתה לרופאת המשפחה שהמליצה לה לקחת רמוטיב או לחילופין לוסטרל. שאלתי היא איזו מבין שלושת התרופות: ציפרלקס, לוסטריל ורמוטיב כדאי לה לקחת בהתחשב במאפייני התמכרות, סבילות ותופעות לוואי. לייעוצך אודה מאוד, ארז (בן מודאג)

26/07/2015 | 08:00 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

כל האפשרויות עשויות להיות טובות את ההתאמה האישית יעשה הרופא הבודק.

מנהל פורום פסיכיאטריה