משהוא מוזר מתרחש אצלי.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/03/2015 | 02:40 | מאת: רוני

אני כל הזמן חושב שהאנשים מסביבי והחברים שלי מדברים עליי וצוחקים עליי, שאני יוצא איתם לבלות באיזה מסיבה אני מדמיין שהם צוחקים עליי בלי שום סיבה ואז אני בא שואל על מה הם דיברו!? והם עושים לי "על מה לעזאזל אתה מדבר?" תמיד נדמה לי שכל האנשים במסיבה מסתכלים עליי ובוחנים אותי, זה גורם לי להרגיש לא בנוח עם עצמי. גם סתם לפעמים אם איזה חבר או סתם מישהוא זר פותח איתי שיחה, אני משום מה בראש חושב וממש מרגיש שהוא מדבר באופן ציני כדיי להסתלבט עליי אני לא יודע אם הוא אמיתי איתי או שהוא סתם מנסה לעשות ממני צחוק. היה לי בעיות קשב וריכוז קשות בגיל 15 ונתנו לי שתי סוגים של כדורים כמו ריטלין ועוד משהוא שאני לא זוכר את השם שלו. שתי הכדורים עשו אותי מרוכז יותר בלימודים, אבל עשו לי ממש רע, הרגשתי פתאום לא מחובר לסביבה ושכל הילדים בבית ספר מסתכלים עליי באופן מוזר כאילו משהוא לא בסדר אצלי. ובגיל 16 צצה לי ההפרעה הזאת והפסקתי לגמרה עם הכדורים וגם הפסקתי ללכת ללימודים כי פשוט כבר לא היה לי נעים להיות בבית ספר. והיום אני כבר בן 24 ולפני שנה התנסתי במריחואנה, המריחואנה עזרה לי לקלוט אחרי כמה פעמים בודדות שהתנסתי בה שכנראה יש לי בעיה שאני מתעלם ומדחיק כבר המון שנים. כי בעצם המריחואנה העצימה את כל מה שאני מרגיש, עד כדיי כך שלפעמים אני כבר לא ידעתי להבחין אם אני סתם בהזיות ובפרנויות או שהכול קורה ומתרחש באמת. ופה קלטתי שאין מה לעשות כנראה יש לי איזה בעיה אם יש לי הרגשה שלילית כזאת. איך קוראים לבעיה שאני מרגיש ואיך אני מעלים אותה לתמיד מהחיים שלי?

09/03/2015 | 15:16 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום רוני גש לרופא הן לאיבחון והן לטיפול אין לי דרך לאבחן ללא בדיקה

מנהל פורום פסיכיאטריה