בדיקה גנטית למחלות נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/12/2014 | 19:40 | מאת: בת-חן

שלום רב! לצערי יש אצלינו במשפחה כמה דודים חולים/סובלים מהפרעות נפשיות כאלוואחרות... 2 דודות שמטופלות תרופתית (לא כ"כ ברור לי מה יש להם, אבל הן מרגישות לא טוב בלי הכדורים...) ולדוד אחד יש סכיזופרניה קשה. בנוסף, אחי התאוםובן דוד שלי סובלים מOCD, ובן דוד נוסף - מסכיזופרניה קלה מאוד. אני מניחה שיש חשש לבעיה תורשתית, האם זה נכון? ואם כן, האם יש כיום איזשהי בדיקה גנטית שאני יכולה לעשות ע"מ לבדוק אם יש סיכויים ח"ו גם אצלי, או שח"ו ילדיי יסבלו מהפרעות נפשיות? תודה רבה רבה.

07/01/2015 | 11:13 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך בת חן ראשית,אפשר להבין את דאגתך. יחד עם זאת הנושא אינו כל כך פשוט כלל ועיקר.ואין בדיקה כזו. ראשית מספר גנים והאינטרקציה בינהם יכולים להיות אחראים לחלק הגנטי,ולא רק גן אחד. בנוסף,בדרך כלל יש צורך בתרומה של הסביבה החיצונית בכדי שהגנים הללו הפתולוגים יבואו לידי ביטוי.

מנהל פורום פסיכיאטריה