לוריואן וקלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/11/2014 | 06:18 | מאת: מלי

שלום רב. אני סובלת מהתקפי חרדה 14 שנה אבל לעולם לא טופלתי בשום צורה והתמודדתי לבד עם כל התקף. לפני חודש וחצי היה לי התקף עם סימפטומים שונים ומאוד חזקים עד כדי כך שבעלי הזמין אמבולנס כי הגעתי למצב של עילפון. אחרי מלא בדיקות של הלב הגיעו למסכנה שזה התקף חרדה. כנראה עכשיו ההתקפים הרבה יותר חזקים בצורה מפחידה. הרופאת משפחה נתנה לי קלונקס עד שאגיע לפסיכיאטר ויצא לי לקחת קלונקס בממוצא יום כן יום לא במשך 3 שבועות. שלשום היתי אצל פסכיאטר והתחלתי טיפול בציפרלקס אבל מכיוון שזה לוקח זמן להתחיל להשפיע אני עדיין עם התקף כל יום ולוקחת בהמלצתה לוריואן בהתקף. ייצא לי לקחת כל יום לוריואן אחד עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע. האם זה בכלל בסדר? האם זה לא יגרום לי להתמכר לקחת כל יום? זה מפחיד. תודה רבה

27/11/2014 | 10:20 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ההתמכרות מתרחשת רק אם השימוש הוא יומיומי למשך 3 שבועות. גם אז אפשר פשוט לרדת בצורה הדרגתית. מה שחשוש שהתחלת לטפל בתרופה ssri תרגישי טוב!

27/11/2014 | 10:28 | מאת: מלי

שיצא לי לקחת 1 ליום כל יום כבר 3 שבועות. אגב מאז שהתחלתי את הציפרלקס כבר 4 ימים יש לי פתאום הרבההה יותר התקפי חרדה ברמות קשות. האם זה אמור להיות ככה בהתחלה? כי לאחרונה עוד יותר לוקחת קלונקס כי יש לי יותר התקפים

מנהל פורום פסיכיאטריה