שאלה קצת יוצאת דופן..

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/10/2014 | 14:19 | מאת: עדי

אז ככה. בעלי אובחן (בחודש יוני) ע"י פסיכיאטר בדיכאון קליני בינוני-קשה . הוא ירד המון במשקל היה בוכה הרבה וחסר סבלנות, הפסיכיאטר המליץ לו על הכדור סרנדה, אך בעלי סרב לקחת. באותה תקופה לצערי זיהתה את חולשתו מישהי מעבודתו והוא בגד בי איתה, זה קרה פעם אחת והוא הביע חרטה עמוקה. בשיחות שלנו הוא טוען שהוא לא היה הוא, כינה את עצמו "אדם מת מהלך" ועוד... שאלתי היא מרגע שגיליתי על הבגידה לדבריו התעורר והוא לא בדיכאון , האם אכן יכול בן אדם לצאת מדיכאון מבלי לקחת כדורים? האם באמת התיאורים אותם תיאר לי נכונים לאדם בדיכאון? כלומר האם כל שיקול הדעת מתערער . תודה על המענה....מתוסכלת וכואבת.

10/11/2014 | 09:39 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך עדי מבין את כאבך . לדכאון יש מהלך טבעי שהוא מסתיים גם עצמונית בדרך כלל תוך שנה.אך זה משתנה. לעיתים,יש בדכאון גם מרכיבים פסיכוטים המשפיעים על שיקול הדעת. כך או כך כדאי יהיה להביא את סיפור הבגידה הזה לחדר הטיפולים ולא לטאטא אותו בכדי שלא יחבל לכם בעתיד שלכם. כל טוב ובהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה