התייעצות ושאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/09/2014 | 00:40 | מאת: חיים

האם שילוב התרופות הבאות מקובל לטיפול בדיכאון עמיד ו OCD עמיד : ויפאקס xr 300 מ"ג ביום וכאוגמנטציה למיקטל 300 מ"ג ביום ומירו 45 מ"ג ביום (בנוסף אני גם לוקח סרוקוול רגיל 800 מ"ג ביום) ? וכמה זמן דרוש עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה ? האם הלמיקטל והמירו מחזקים את ההשפעה האנטי דכאונית של ויפאקס ? מהו המינון המקסימלי של מירו ושל ויפאקס XR ושל למיקטל ושל סרוקוול ? אני מרגיש שהסרוקוול לא מחזק את ההשפעה האנטי דכאונית של ויפאקס , האם יש מקום לשקול החלפת סרוקוול בתרופה אנטי פסיכוטית אחרת מהחדשות הא-טיפיות כמו אביליפיי , סוליאן ? ולאיזה תרופה כדאי להחליף ? יש לציין שבעבר סבלתי מתופעות לוואי אקסטרא-פימידליות ופרקינסוניזם ודיסטוניה ואקתיזיה וטרדיב דיסקינזיה ותסמונת נוירולפטית ממאירה כאשר לקחתי ריספרדל 2-4 מ"ג ביום , וגם כאשר לקחתי הלידול וגם כאשר לקחתי זיפרקסה . האם יש לשקול העלאת מינון סרוקוול ?

22/09/2014 | 08:52 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך חיים אתה בטוח שאתה לא רופא? רמת הידיעות שלך מרשימה ואני מבין שזה מהנסיון הרב שצברת על גופך..נקווה שאתה לקראת החלמה. ככלל אוכל לומר,מבלי להכנס למקרה הספציפי שלך,התרופות שאתה נוטל הן מצוינות והמינונים שאתה נוטל הם גבוהים דיים. לא תמיד העליה במינון מטיבה עם הפעולה האנטידכאונית,לעיתים זה ההיפך. בהקשה מהנתונים הללו כדאי להמשיך בטיפול. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה