הפרעת חרדה שחזרה וטיפול בה - עזרה בבקשה !!!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/07/2014 | 14:31 | מאת: jony8

שלום לדר חרמון ולכל מי שיכול לסייע , אני כבר מתנצל מראש על אורך הדברים והפירוט, אני פשוט רוצה לתת תמונת מצב כמה שיותר מפורטת ומדויקת ואני ממש צריך את עזרתך ואת עזרת חברי הפורום שייתנו לי קרן אור ותקווה - בבקשה ! שמי יהונתן, ואני כבן 29, עובד כעצמאי כמה מספר שנים. באזור גיל 18 החלו לי התקפי חרדה, ולאחר טיפול לקחתי פקסט למעלה מעשור. התרופה עשתה פלאים בי וחזרתי לעצמי - עמדתי על הרגליים, עבדתי, מצאתי זוגיות, עברתי דירה, והייתי למעשה עצמאי. בנוסף, עליתי מאוד במשקל במשך השנים הללו (כ-50 קג). במהלך השנים האחרונות (שנה, שנתיים אחרונות בעיקר) התחלתי להוריד את מינון התרופה (הייתי לוקח כדור אחד של פקסט 20 מג ביום), והייתי לוקח (בהתייעצות עם הרופא) יום כדור מלא, ויום חצי כדור. בהמשך המשכתי לבד והורדתי לחצי כדור בלבד מידי יום עד שלא לאט הפסקתי. במהלך החודשיים בערך שהפסקתי ירדתי מאוד במשקל (כ-10 וחצי קג), וגם הרגשתי טוב. כמו כן, התחלתי להרגיש שאני לא מסוגל לאכול כמו בעבר, ואם אני כן מנסה - אז אני מרגיש כמו התקף חרדה שמגיע. חשבתי שזה יחסית טבעי ושאולי באמת אני אוכל פשוט פחות. לפני כשבוע-שבעויים היה לי וירוס המלווה בחום, חולשה וכאבי בטן, אשר לו התווספו תחושות חרדה. לאחר כמה ימים שניסיתי להילחם בזה לבד, החלטתי ללכת לרופא שלי כי הייתי במצב איום - כל הזמן תחושות חרדה, אי שקט, זיעה בידיים וברגליים, הפסקתי לעבוד לבנתיים, נמלולים לעיתים בחצי הידיים. הרופא רשם לי סרוקסט 20 מג, כאשר הוא חילק לי את זה לפי מינונים של להעלות אותם מרבע, לחצי ועוד. היום, אני כבר ביום השמיני לטיפול - לוקח חצי כדור - בשעות אחרהצ, ולמרות שאני מרגיש טיפה יותר טוב (פחות תחושות קיצוניות של חרדה), עדיין הידיים והרגליים שלי מזיעות, עדיין יש לי אי שקט וקשה לי להתרכז, למשל, בצפייה בסרט. בנוסף, וזה מאוד מטריד אותי - קשה לי עד כמעט בלתי אפשרי לי לאכול. אני מרגיש בחילות לעיתים ואני אוכל אולי ביסקוויט, או פרוסת לחם, ואם היה יום ממש מוצלח שבו הרגשתי טוב - אז אכלתי קצת יותר. רציתי לשאול: 1. האם לדעתך הטיפול בסרוקסט נכון ויעזור לי שוב? (אני מאוד חושש שהוא לא ישפיע, או ישפיע חלקית) 2. האם זה מסוכן שאני לא אוכל? (אני אמנם עדיין כ-15-17 קג מעל משקל היעד שלי, אבל זה מטריד אותי) 3. האם תחושת והרצון לאכול תחזור אליי עם התקדמות הטיפול? (אני כרגע לא אוכל כמעט ומרגיש כאילו משהו מנגס לי בוושט-קיבה) 4. אני חש תופעות לוואי, ואני חושש שהם מתעצמות אולי כי אני לא אוכל - יובש בפה (אני משתדל לשתות הרבה), חולשה בגוף) האם זה קשור? ושוב - האם זה מסוכן שאני לא אוכל? (אני חושש מזה) 6. האם ייתכן שיש הבדל בין הפקסט שלקחתי בעבר לסרוקסט? (אני יודע שהם אמורות להיות מבוססות על אותו הרכב, אבל ייתכן שעדיין יש הבדל אצל אנשים) 7. עד כמה שזכור לי בזמנו כשהתחלתי את הטיפול בתרופה (בפקסט, לפני כעשור) לא היו לי תופעות לוואי כאלו ותפקדתי טוב יותר. מדוע יש הבדל? (אולי כי אז שקלתי פחות, ואופי ההתקפים שהיה חזק, אבל הייתה מנוחה בין התקפים, לעומת עכשיו שזה יותר כמו גלים שעולים ויורדים במהלך כמעט כל היום וזה שאני שוקל יותר? האם זה יכול להיות קשור?) 8. מה להערכתך הזמן הממוצע שאוכל להרגיש הטבה במצבי בצורה מורגשת ממש? דר, אני מתנצל על אריכות הדברים והפירוט, אבל אני ממש ממש ממש אודה לך אם תוכל לענות ולסייע לי, לתת לי את הסתכלותך ומה דעתך המקצועית בנושא, ובכלל - לכל אחד שיוכל לתרום מהידע והניסיון (האישי או של מישהו שהוא מכיר) שעבר או עובר דבר דומה. בתודה רבהה וענקית , יהונתן

21/07/2014 | 07:29 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך שאלות טיפול ספציפיות לאדם מיועדות לחדר הטיפולים ולא לפורום. אין דרך טובה לענות עליהן ללא בדיקה. ממליץ לך לפנות לטיפול אישי תרגיש טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה