מדיטציה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/07/2014 | 23:06 | מאת: אלמוני

שלום ד"ר יעקב, יש לי שאלה מאוד חשובה, ואשמח שתשיב לי עליי. אני יודע שאתה עונה דרך הפורום, אבל זה שתי שאלות חשובות ואני לא אשאל אותך דרך האימייל. זה מקרה חירום וחשוב ואשמח שתשיב לי דרך האימייל. המקרה: חבר שלי תירגל מדיטציה טרנסנדטאלית במשך 3 עד 4 חודשים. לפי מה שהוא סיפר לי , הוא נפגע יותר מאשר זה תרם לו. הוא מספר על כ - 20 השפעות שליליות מול כ - 10 חיוביות. התרומה היתה מבחינה קוגניטיבית - זיכרון, ריכוז , אינטלגנציה. הוא נפגע הרבה מבחינה נפשית, רגשית - חברתית , נפשית ופיזית. דוגמאות לפגיעה: כאבי בטן, כאבי ראש, ניתוק מן המציאות, הזיות, חרדה במקומות מסוימים, הבעות פנים מוזרות וקשר עין מוזר, שמיעת קולות מוזרים ועוד. בעקבות כך, הוא החליט להפסיק תירגול מ"ט. הוא נמצא כהיום ב - 25 ימים של גמילה. שאלות שלי : 1. האם המדיטציה הטרנסנדטאלית נחשבת לכת מסוכנת ולטכניקה היפנוטית מסוכנת? 2. מה דעתך על המדיטציה הטרנסנדטאלית? אם תרצי , אז תוסיף מידע נוסף. תודה רבה מראש

21/07/2014 | 07:25 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אין המט שייכת לתחום התמחותי.

22/07/2014 | 14:48 | מאת: אלמוני

שלום ד"ר יעקב, מורי המ"ט ומתרגליו אומרים כי הטכניקה שלהם היא הטכניקה הכי טובה בכל תחומי החיים: קוגניטיבית, נפשית, פיזית, בריאותית, חברתית, רגשית וכו'. כמו כן, הם טוענים כי היא הכי טובה מכל מדיטציה אחרת. כמו שכתבת , אתה לא מתמחה במ"ט, אך אשמח לקבל את דעתך על מה שכתבתי. האם זה נכון לומר כי המ"ט היא הטכניקה הכי טובה? אשמח לתגובתך ופירוט קצר. בברכה, אלמוני

מנהל פורום פסיכיאטריה