שאלה בנוגע לממצאי CT בית החזה של אמי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/07/2014 | 19:19 | מאת: ליזה

שלום רב, אמי בת 57, קיבלה תוצאות CT של בית החזה אנו דואגים מאוד וברצוני לשאול האם יש איזשהו סיכוי חלילה למחלה..היא נשלחה לבצע PET-CT הכולל הזרקה של חומר.. להלן הממצאים: בחלונות ריאה- מוקד מעוגל, במימדים של 2X1.7 ס"מ, נצפה באספקט המודיאלי האנטריורי של ה- RUL. בהיקפו של הממצא מודגמת הצללת GROUND GLASS אין לשלול תמט מעוגל. הממצא לא זוהה בבדיקה הקודמת אין עדות לברונכיאקטזיות. שינויים אטלקטטיים עדינים פריפריים הודגמו ב- RLL וב-RML איברי הבטן העליונה שמורים המבנים הגרמיים תקנים. אודה לתשובתך בהקדם תודה רבה ליזה

28/07/2014 | 09:24 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

המדור מיועד לענות על שאלות כלליות ועקרוניות במחלות ריאה מסיבות מובנות לא ניתן לענות על שאלות הנוגעות לחולה מסוים ולצורך כך יש לבדוק את החולה את בדיקות העזר ואת צילומיו. ד"ר פרוכטר-מנהל השירות לרפואת ריאות פולשנית- המערך למחלות ריאה-בילינסון

מנהל פורום מחלות ריאה