רמת חמצן רווי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/07/2014 | 19:15 | מאת: מיקי

בן 67 לא מעשן בדיקות דם תקינות בחודש ינואר רכשתי מכשיר שבודק דופק+חמצן רווי בדם. בבדיקות הנתונים היו מעל 97 חמצן רווי . לפני כמה חודשים, התחלתי לקחת כדור נגד לחץ דם במינון 2.5 מיליגרם מסוג נורבסק. שמתי לב שמאז רמת החימצון ירדה ל 91. אינני מרגיש כלל קוצר נשימה או תסמינים אחרים. ושאלתי האם יש קשר בין הכדור לחמצן הרווי או שזה תסמין חדש בגוף שאני נדרש לבדוק. (המכשיר נבדק על אנשים אחרים ואראה רמת חימצון גבוהה) אציין עוד שאם אני מבצע מאמץ גופני כמו עליה 7 קומות ברגל, אני לא מרגיש קוצר נשימה אבל רמת החימצון עולה ל 94 95 . תודה

20/07/2014 | 21:08 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

מציע להיבדק במסגרת מרפאת ריאות בבית חולים בה ניתן לבדוק רמת חמצון בדם עורקי שהיא מהימנה יותר.

מנהל פורום מחלות ריאה