היפוקסיה קלה ,מה צריך לבדוק?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/11/2016 | 23:41 | מאת: עמית

בגיל 65 ,ברקע עישון 35 שנים ,הפסקתי לפני עשור, מחלת לב קלה,בכושר מעולה, מזה כמה שנים חש לפעמים חוסר אוויר קל,ייחסתי זאת לדרכי אוויר מוצרות שיש לי באף, בבית חולים ,רופא שבדק שעשה לי אקו לב ,זרק הערה(מרושעת)ה"נפחת שלך לא נותנת לי לבדוק את האקו" זרק ולא פירש רופאת המשפחה שלי ביטלה את ההערה "סתם מטומטם" אך מאז זה מציק לי כי מתחבר לאירועים קלים של חוסר אוויר, הסטורציה שלי 98 במנוחה ,במאמץ לפעמים נשאר לפעמים יורד ל94 מאבחן אלטרנטיבי אמר לי יש לך "היפוקסיה" קלה מאוד. מה צריך לבדוק בכדי לברר את הנושא

שלום רב, אני מציע לך לעשות בדיקת תפקודי ריאות מלאים כולל נפחים ודיפוזיה כדי לוודא שאין בעיה.

מנהל פורום מחלות ריאה