בדיקה ace סרקדןאיזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/09/2016 | 18:32 | מאת: ליאת

שלום רב, בהמשך לשיחתנו הקודמת : לפני כחודשיים עקב היפרקלצמיה עשיתי בדיקת angiotensin converting enz. b התוצאה יצאה 83 כאשר ערכי הנורמה הרשומים היו רשומים בין 8.00 - 52.00 . באמת היו לי חודשיים שהערכים של הסידן היו בגדר הנורמה. (רשמתי לך שבטעות הוציאו לי את הטחול עקב ביופסיה של בלוטת לימפה בשער הטחול שדיממה ואז הסתבכה בהוצאת הטחול) ואז רשמת לי שכנראה יש פחות דלקת בגלל שהוציאו את הטחול. בתשובה ההסטולוגית הטחול היה גדול בהרבה מהנורמה והיה רשום מספר רב של גרנולומות ללא נמק - מתאים לסרקדואיזיס" ובסיכום של הניתוח היה רשום " נראה כבד גדול ומגורגר". בשבועיים האחרונים הערכים של הסידן נעים בין 11.3 - 11.7 עשיתי שוב בדיקה של ace הפעם בקופת חולים והתוצאה יצאה 108 אבל הערכים שרשומים בנורמה הם 19.8 - 70.2 . הבדיקה רשומה על אותו שם, זה אותה בדיקה עם ערכים אחרים של נורמה ? בקופח או דרך בית חולים הערכים שונים ? האם הערך שיצא עכשיו עכשיו 108 גבוהה ?? הרופא רוצה שאני אקח סטרואידים ואני לא כל כך מתלהבת ( אני גם בעודף משקל וגם עם סוכרת 12 שנה לא מאוזנת וגם נטרופתיה סוכרתית, הרופא אמר שבגלל שהגנולומות נכנסו לאיברים הפנימיים בלי קשר לסידן צריך לתת סטרואידים ) חשבתי שנותנים סטראואידים רק אם הסידן עולה מעל 12 ?? 20 מג סטרואודים לא יכולים לעשות הרבה תופעות לואי ? ( ממה שקראתי בגוגל מה שרשום שם ממש מבהיל) .

שלום רב, רמת ACE היא כלי למעקב אבל גם אם היא מעל הנורמה היא לא מחייבת טיפול. אין תשובה חד משמעית מתי לטפל בסרקואידוזיס בסטרואידים והמחיר כפי שאמרת הוא תופעות הלוואי. באופן עקרוני מקובל לתת טיפול כשיש סכנה לאיבר. ממליץ לדון עם רופא ריאות או נפרולוג על ההכרח בטיפול או על אפשרות של מעקב.

מנהל פורום מחלות ריאה