שיעול מתמשך לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/09/2016 | 10:24 | מאת: ננה

שלום, אני בת 43 בריאה לחלוטין ועוסקת בספורט (ריצה) ב- 3/5 אובחנה אצלי דלקת ריאות וקיבלתי טיפול אנטיביוטי ב- 29/5 עשיתי צילום חזה שבו נראה שיפור לעומת הצילום הראשון, הכל היה תקין פרט לפס אטלקטטי בבסיס השמאלי מאחור חל שיפור משמעותי במצבי והרגשתי טוב מאוד למעט שיעול ליחתי שמלווה אותי מאז (הליחה או שקופה או צהובה - לרוב צהובה) ב- 25/9 עשיתי צילום חזה נוסף שם נכתב שהכל מאוורר ותקין וציינו שאין שינוי מהצילום הקודם 4 חודשים לפני כן, עוד דבר שנכתב: יש לציין PECTUS EXCAVATUM חשוב להדגיש כי בצילומים הקודמים אבחנה זו לא צויינה וגם מבחינת מראה הגוף שלי אין שום קעורות בבית החזה א. מדוע השיעול הליחתי ממשיך? ב. מה אומרת האבחנה האחרונה ג. האם מסוכן לי להמשיך לעסוק בריצה? תודה

27/09/2016 | 19:39 | מאת: ד

שלום. א. יתכן שאת סובלת מאסתמה, אלרגיה אחרת או חומציות מהקיבה. ב.יתכן שהשינוי במבנה בית החזה הוא קל בלבד ואינו ניכר כלפי חוץ. ג. לא נראה לי שיש לממצא זה משמעות ואם לך קושי מיוחד את יכולה להמשיך לרוץ. ד. כדאי לפנות לבירור במרפאת ריאות. בהצלחה

מנהל פורום מחלות ריאה