קולות טיקטוק מטרידים מהגרון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/06/2016 | 22:52 | מאת: אני

במשך כבר שנה האחרונה אני סובלת מקולות טיקטוק (נקישות) שאני שומעת (וגם הסביבה) שבאים מאיזור הגרון. הקולות נשמעים חזק בעיקר כאשר הפה פתוח. בהתחלה הטיקטוקים הללו הופיעו למשך מס' דקות בזמן לחץ ופעילות גופנית (עליית לחץ דם אולי קשורה), ובחודשים שחלפו (שנה כמעט) ועד היום הטיקטוק התגבר וכיום הוא מלווה אותי כל הזמן גם במנוחה, הוא מתגבר ונשמע חזק יותר בזמן מאמץ גופני. כשאני עוצרת את הנשימה הטיקטוק מפסיק ובשכיבה על הגב הטיקטוק גם מפסיק. כשאני מוציאה את הלשון בהורדת הלסת התחתונה הטיקטוק משתנה מעט (נשמע כמו התכווצות). הטיקטוק נשמע בקצב הדופק (פולסטילי), הוא מאוד מפריע לי לשיגרה כי אני שומעת אותו כל הזמן וזה מטריד אותי. בבדיקות חוזרות באנדוסקופיה דרך האף בזמן קיום הטיקטוק לא נראה שום דבר בחיך ובמיתרי הקול (לא נצפה palatal myoclonus). בבדיקה אצל רופאת משפחה בזמן עצירת הנשימה והנחת סטטוסקופ על הצוואר לא נשמעה איוושה. אני חושבת שהטיקטוק מגיע מאיזור הגרון/קנה הנשימה/מאיזור הריאות. אשמח לשמוע על רעיונות מה הסיבה לטיקטוק הזה ואיזה בדיקות אני יכולה לעשות כדי לברר מה זה.

ערב טוב, לצערי אין לי הסבר לתלונות שלך. מציע להגיע למרפאת ריאות לבדיקה.

מנהל פורום מחלות ריאה